Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing League of Legends – Elite Series

Maandag 17 januari is een nieuwe start voor de regionale leagues van League of Legends in de Benelux. De Belgian League en Dutch League zijn dood, leve de Elite Series League of Legends. De beste acht teams uit de Benelux gaan de strijd met elkaar aan en wij kijken alvast vooruit op wat deze nieuwe competitie kan brengen.

Twee overblijvende Nederlandse organisaties

Team Echo Zulu (EZ) en mCon LG UltraGear (MCON) zijn omringd door voornamelijk Belgische organisaties en zullen dus onderling strijden voor het hart van de Nederlandse fans. EZ heeft in het off-season goede zaken gedaan, onder andere door Flaxxish en Nightmares binnen te halen na het stopzetten van het team van PSV. Twee spelers die bewezen hebben in 2021 dat ze heel wat voor hun team kunnen betekenen. Gepaard met enkele onbekende namen is het afwachten hoe dit team aan het seizoen zal starten. Een ding is zeker, de stijl van EZ is zeker nog een jaar veilig, met Dipsy, Boomin en creabae achter de schermen. Voor mCon LG UltraGear was het een ander verhaal. De kampioen van de Country Finals zag heel wat spelers vertrekken. De gaten die gelaten werden door onder andere Robba en Noodle zijn opgevuld door Looca en Skude. SozPurefect schuidt dan weer door naar een plekje op de bank, om zo plaats te maken voor Kruimel.

Servische bende en gerichte onbekende

ION SQUAD kan dankzij een achterpoortje met vier Servische spelers aan het seizoen starten. Het team neemt ook jbdutchowns op in de vaste line-up na een succesvolle promotie naar de league. ION SQUAD mikt alvast hard op de synergie tussen de Serviërs, iets wat Nazgul en Velja, de toplaner en jungler van het team, eerder al bewezen. Aan de andere zijde hebben we Team 7AM dat voor een compleet andere aanpak koos. Met een mix van rookies, geïmporteerde spelers en lokaal talent zal de organisatie proberen haar mannetje te staan in de league.

 Superteams?

Het is nog te vroeg om te zeggen welk team de split zal winnen, maar het mag duidelijk zijn dat er al wel enkele favorieten zijn. Zowel LowLandLions, KRC GENK Esports als KVM Esports zullen niet tevreden zijn met minder dan de titel. LowLandLions heeft een soort all-star line-up te pakken gekregen met een mix van lokaal (ontwikkeld) talent en spelers die reeds een goede indruk gemaakt hebben.

Een strategie die KRC GENK Esports ook lijkt toe te passen, maar een klein extraatje. KRC GENK Esports heeft namelijk Moopz uit zijn pensioen kunnen sleuren. Het is nog onduidelijk in hoeverre zijn ervaring een aanwinst in game zal zijn, maar de hype is zeker aanwezig.

Ook de kampioen van vorig jaar, KVM Esports, doorging enkele veranderingen. Zo verloor het team Urban, hun jungler, en Mikkel, hun midlaner. Beide spelers speelden een grote rol in de winsten van KVM Esports en dus moeten hun vervangers Lian en Mettoe grote schoenen vullen.

Het grootste vraagteken aan de start van het seizoen is Sector One. Een powerhouse binnen Benelux esports, maar de organisatie lijkt wat meer risico’s genomen te hebben in 2022. Het team heeft wel hun oude sterspeler dibu in de jungle terug kunnen halen, die hen al eens naar een plekje op de European Masters wist te leiden, maar de vraag is vooral hoe het gaat klikken met Anthrax, die nu voltijds als head coach aan de slag gaat.

Het landschap van de league evolueert in ieder geval constant in onze regio en over het algemeen zien we de kwaliteit van de spelers toenemen. Hopelijk blijft die trend zich doorzetten in deze nieuwe variant van de lokale competitie voor de Benelux.

Must See

More in Esports