Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing League of Legends: LEC Spring Split 2022

Einde van een generatie, een nieuw vitaal begin?

Na de ondermaatse prestaties van de Europese teams tijdens Worlds 2021 stond een turbulent tussenseizoen in de sterren geschreven. Tijd dus om nog eens kort op een rijtje te zetten wat we allemaal mogen verwachten in de nieuwe Spring Split. Enkele toppers verlieten de LEC, maar er zijn ook enkele comebacks, waaronder een van de beste spelers van Europa.

Gone Rogue

Helaas moesten we ook vaarwel zeggen tegen heel wat Europese talenten die het geluk in Noord-Amerika zoeken. Zo moesten we afscheid nemen van onder andere Hans sama, Bwipo, Inspired en Blue. Dat betekent dat het voor Rogue wel eens een moeilijke heropbouw kan worden met het verlies van enkele van hun sterspelers. Zelfs met de toevoeging van Malrang en Comp zal het team toch nog enkele speelweken nodig heeft om in vorm te geraken.

G2 Esports en Fnatic?

Wie LEC zegt, zegt G2 Esports en Fnatic. Niet alleen vanwege alle finales, momentopnames en drama die ze hebben toegevoegd aan de League, maar vooral ook wie van de teams weer hoge toppen gaat scheren na een moeilijke periode. G2 Esports gooide in het off-season alvast hun volledige coaching staff, botlane en toplane buiten. Het nieuwe team wordt gebouwd rond Jankos en Caps, een bewezen duo in de league. Toch heeft Flakked samen met Targams, de nieuwste Belgische speler in de LEC, grote schoenen te vullen. Samen met Broken Blade moeten ze wel een topteam kunnen vormen.

Fnatic bleef ook niet bij de pakken zitten en heeft na het verlies van Bwipo alleen de botlane gehouden en de topside van de map volledig opnieuw ingericht. Met Wunder, Razork en Humanoid is dit een team dat gemaakt is om de twijfelaars de mond te snoeren en Fnatic terug naar een trofee te leiden.

Een vitaal team? Een superteam

Zonder enige twijfel is Team Vitality hét team dat het off-season gewonnen heeft. Al meerdere seizoenen probeert de organisatie een superteam te maken en dit seizoen is het ze gelukt. Het team kreeg Alphari en Perkz terug uit Noord-Amerika, hield vast aan Selfmade en wist Carzzy samen met Labrov te strikken voor de botlane. Nu is het maar de vraag of dit team ook alle verwachtingen kan inlossen.

MAD Lions

De leeuwen kregen heel wat slaag te verduren tijdens het off-season. Het verlies van Carzzy en Humanoid valt niet te onderschatten. Toch hebben we veel vertrouwen in de coaching staff van MAD Lions. Het team wist reeds met “rookies” sterk te presteren en iedereen met hun mond vol tanden te laten staan. Net zoals je het verlies van de sterspelers niet mag onderschatten, mag je ook het talent van het ontwikkelen van nieuwe spelers van MAD Lions niet onderschatten.

Door alle grote verschuivingen lijkt het een interessant seizoen te worden in de LEC, waarbij een aantal teams zullen verrassen, terwijl andere dan weer onder de verwachtingen zullen presteren. Het wordt ongetwijfeld om duimen en vingers bij af te likken.

Must See

More in Esports