Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: Rainbow Six Siege – NAL 2020 US Finals

Zoals het Europese seizoen is afgesloten wordt dat ook gedaan in Noord-Amerika. De vier beste teams van de Verenigde Staten nemen het tegen elkaar op om $150.000 te verdelen en natuurlijk een goede opsteker te hebben richting de Six Invitational in februari. Is de seeding die de teams gekregen hebben een goede weergave van wat we kunnen verwachten?

Eén ding is zeker: de top vier van de Verenigde Staten is in 2020 hetzelfde geweest in samenstelling van teams. Spacestation Gaming, TSM, Oxygen Esports en DarkZero Esports hebben gedurende het jaar laten zien dat zij zeer aan elkaar gewaagd zijn. Het interessante is echter dat deze teams nog wel eens van positie zijn gewisseld op het erepodium. Om nog een beetje structuur te houden bij deze veel wisselende teams kijken we per team wat ze vorig jaar hebben gedaan en waarom zij wel of juist niet een grote kanshebber zijn voor het aankomende toernooi.

DarkZero Esports

Zoals eerder gezegd werd er nog wel eens wat gewisseld tussen de posities op het erepodium, al was dat bij DarkZero in het begin zelfs nog even wat slechter. Bij het laatste Pro League seizoen wisten zij nog de derde plaats te bemachtigen, maar de introductie van de North American League (NAL) leverde hen een teleurstellende vierde positie op. Daarmee hadden ze zich wel gekwalificeerd voor de Six August 2020 Major – North America waar zij richting hun verrassende winst maar één map verloren aan Spacestation Gaming.

Op dit positieve resultaat werd doorgewerkt met een eerste plaats in Stage 2 van de NAL 2020 US Division, om daarna juist wel weer teleur te stellen in de Major van november. De teams die ze voorheen zo makkelijk konden verslaan waren nu te sterk en DarkZero moest met een derde plaats genoegen nemen. Deze inconsistentie geeft nou niet echt een heel erg rooskleurig beeld voor de aankomende Finals, maar wie weet hebben ze van hun fouten geleerd.

TSM

De tweede seed, en ook bijna de eeuwige tweede van vorig jaar. Vanaf het laatste seizoen bij de Pro League tot en met Stage 2 van de NAL kwamen ze constant net iets te kort om de beste te zijn. Een grote organisatie als TSM streeft natuurlijk altijd naar meer en dat werd uiteindelijk ook behaald. In de November Major wisten zij goed te herstellen na een verlies in de upper bracket tegen Spacestation met 0-2, om daarna in de grote finale met 3-1 te winnen. Let wel, Spacestation kwam toen uit de upper bracket dus had het al een map voorsprong toen ze deze finale ingingen.

Oxygen Esports

Een team dat niet zo snel kans lijkt te maken op de titel is Oxygen Esports. Ze weten zich keer op keer wel in de top vier te scharen, maar moeten dan meestal tevreden zijn met een derde of vierde plaats. Ze zullen sinds de Six November 2020 Major – North America heel veel werk moeten hebben verricht om een echte kans te maken.

Spacestation Gaming

De winnaars van de Six Invitational 2020 kunnen natuurlijk niet ontbreken uit de voorbeschouwing van deze finales, al zijn ze maar de vierde seed. Dat is dan nog wel verrassend aangezien ze het beste team waren in het laatste seizoen van de Pro League en de eerste Stage van de NAL. Daarna is het echter bergafwaarts gegaan, nadat ze moeite begonnen te krijgen met TSM. In de August Major verloren ze al van TSM om uiteindelijk derde te worden en in Stage 2 ging het van kwaad naar erger.

Voor het eerst in tijden konden ze zich niet meer in de top drie plaatsen en was het nog mazzel dat ze zich konden kwalificeren voor de November Major. Daar wisten ze dan wel weer wat te presteren door de tweede plaats in te nemen. Maar zoals eerder bij het stuk over TSM vermeld deed deze tweede plaats wel pijn. In de upper bracket leek alles zo goed te gaan, met eerst een 2-1 winst over DarkZero Esports, gevolgd door een nog betere 2-0 over TSM. In de Grand Final begon het vroeger zo sterke Spacestation Gaming weer moeite te hebben aangezien ze geen enkele map konden pakken tegen een team dat ze eerder relatief eenvoudig wisten te verslaan. Komt er weer een dominante tijd voor dit team of gaat TSM wederom aan ze voorbij?

De plaatsing van deze vier teams was dus voorspelbaar, maar het verloop van deze finale kan nog alle kanten op. Voor ons lijken TSM en Spacestation Gaming de twee grootste kanshebbers, maar wie weet kan Oxygen uit de schaduw stappen!

Must See

More in Esports