Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: CS:GO – CS_Summit 7

Wie zal de CS_Summit 7 bestijgen? In het toernooi, dat maar iets meer dan een week voor aanvang werd aangekondigd, wordt een behoorlijke $200.000 verdeeld onder de 12 deelnemers. Zijn er nog underdogs die kans maken op de prijzen?

De beste vier teams van de wereld zullen bij dit toernooi ontbreken. De focus zal bij hen vooral liggen op IEM Katowice 2021, waarbij een legendarische titel en één miljoen dollar verdeeld zal worden. Ondanks het ontbreken van deze teams zal het niveau zeker niet laag liggen. Uit de top 10 van teams zijn er nog genoeg gegadigden en zoals we van de organisatoren van CS_Summit gewoon zijn, zijn er wat lager gerankte teams die wel eens kunnen verrassen.

Braziliaanse ‘nieuwkomers’ en Zweedse oudgedienden

Na het volledig uit elkaar vallen van het legendarische team MIBR heeft de organisatie gekozen om een nieuw vijftal op te pikken. Door de mix van spelers zijn zij op het moment slechts het vijfenvijftigste team van de wereld. Voor hen is dit toernooi dan ook de perfecte manier om snel een sprong in de ranking te maken. Hun doel is ongetwijfeld om snel weer het beste team van Brazilië te worden en FURIA te onttronen.

Daarnaast zal ook Dignitas mee doen. De grote organisatie is natuurlijk alweer een tijd terug Counter-Strike in gedoken met de core van de legendarische NiP line-up. Van die core is nu nog maar de helft over, en met die veranderingen zouden er kansen kunnen zijn voor dit team om met nieuwe kracht te groeien en te laten zien wat ze in huis hebben.

Nieuw jaar, gedeeltelijk nieuw roster

Voor andere teams zijn er geruchten dat er ook hier en daar wat gewisseld gaat worden. Cloud9 en Mousesports zijn in de wandelgangen al in verband gebracht met mogelijke veranderingen in hun teams voor aanvang van dit toernooi, iets wat natuurlijk hun consistentie en spelniveau niet op korte termijn ten goede zal komen. Bij Fnatic is in ieder geval al wel openlijk gedeeld dat Jack ‘Jackinho’ Ström de positie van Robin ‘Flusha’ Rönnquist heeft overgenomen.

Wordt de underdog aan het lijntje gehouden?

Met dus mogelijke veranderingen bij enkele teams kan het zo maar zijn dat we wat verrassingen te zien krijgen tijdens het toernooi. Teams zoals Heroic en FURIA die al stabiel presteren zouden hier verreweg de grootste kans moeten hebben op winst. Heroic met name laat regelmatig zien dat ze een soort van Astralis-light zijn door een redelijk dezelfde speelstijl en goede dynamiek tussen de spelers. De kans bestaat natuurlijk altijd dat ze zich laten verrassen door de agressie die vaak te zien is bij verse Braziliaanse teams, maar als dat in een serie is van drie maps zullen ze genoeg tijd hebben om zich waar nodig te herstellen en verbeteren.

Het lijkt er dus op dat dit toernooi een redelijk logisch en mogelijk ietwat voorspelbaar verloop zal hebben. Met een grote prijzenpot hier, maar een enorme prijzenpot bij IEM Katowice kan het zo maar zijn dat de favorieten hun pijlen al ergens anders op gericht hebben! Wed mee op betFIRST!

Must See

More in Esports