Verbind je met ons

HomeEsports

betFIRST stelt de CS:GO Elite Series voor

Het eerste seizoen van de CS:GO Elite Series zal binnenkort van start gaan, gesponsord door niemand minder dan betFIRST zelf! Vanaf 11 februari strijden de zes beste teams van de Benelux met elkaar om gedurende het jaar hun deel van de prijzenpot van €15.000 te bemachtigen. Wie zijn deze teams en wat kan men in dit toernooi verwachten te zien?

Normaal lijkt de introductie van een nieuwe league helemaal niet zo spannend, echter is dat met de CS:GO Elite Series anders. De teams moesten zich namelijk aanmelden en werden aan de hand van strenge criteria geselecteerd. Het doel hiervan is om sterke organisaties voor langere termijn aan het toernooi en hun eigen teams te verbinden, waardoor de algehele Counter-Strike scene van de regio sterker wordt. Met de prijzenpot van een stevige €15.000 en een voor de regio compleet nieuw format zal het voor de spelers nog belangrijker zijn om snel te kunnen schakelen.

Nieuw systeem

De CS:GO Elite Series is opgedeeld in drie delen voor 2021. Eerst spelen de teams de Spring Split van februari tot en met april, gevolgd door de Summer Split van juli tot september. Het format daarvoor is als volgt:

De teams zullen in dit toernooi eerst een Round Robin systeem doorspelen. Elk team moet het een keer tegen elkaar opnemen in een Best-of-2. In deze spelvorm is er meer te spelen met de mapkeuzes voorafgaand aan de match, waardoor teams zich met een analist of coach goed moeten kunnen inlezen op hun tegenstanders. Naast de extra map is dit voor de teams nog een redelijk ‘normale’ group stage.

Bij de play-offs van elke split zal het echter wel veranderen. Er wordt gebruik gemaakt van een ‘King of the Hill’ systeem, waarbij de beste vier teams van de split zullen strijden om bovenaan te eindigen in meerdere Best-of-3 wedstrijden. De uiteindelijke finale wordt beslecht over vijf maps, om te kijken welk team de langste adem heeft en zich terecht tot winnaar mag kronen van die split.

De beste drie teams van de twee voorgenoemde splits komen op het einde van het jaar tegen elkaar te staan in de Championship Finals, voorlopig gepland in oktober. Zij spelen hier ook weer een King of the Hill mini-toernooi om het best geplaatste team direct naar de grote finale te zien gaan. De andere twee teams moeten dus nog strijden voor hun plaats in een zinderende finale. Wie daaruit wint is dan natuurlijk de grote winnaar van de CS:GO Elite Series, een titel waar velen al naar uitkijken en van dromen.

De teams

Bij zo’n groot toernooi kunnen de grootste organisaties van de Benelux natuurlijk ook niet wegblijven. De oude garde van LowLandLions, Sector One en mCon Rotterdam hopen de voor hen bekende koppositie te handhaven, al zijn er geduchte uitdagers. Join The Force zal samen met het enorm snel groeiende 4Elements Esports er alles aan doen om hier hun naam waar te maken. Zal het echter lukken nu er ook een uitdager van onverwachte hoek komt? eClub Brugge maakt namelijk hun intrede in de CounterStrike wereld en hoopt even succesvol te zijn als op het voetbalveld.

Genoeg redenen om te kijken naar dit kakelverse spektakel dus, vanaf 11 februari 18:30 natuurlijk te zien op Twitch!

Must See

More in Esports