Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: CS:GO – Blast Premier Spring Groups 2021

Het seizoen van 2020 is nog maar net afgerond met de Global Finals, maar Blast gaat meteen in volle vaart door in 2021. De Blast Premier Spring Groups 2021 komen eraan en daar zullen natuurlijk de beste teams van de wereld alweer een gooi doen naar een goede start.

De wereldranglijst voor teams gaat misschien binnenkort over de kop, want bij de reeds afgelopen Blast Premier Global Finals van 2020 werden de nummer één Astralis en nummer twee Vitality verrast door een zeer sterk Natus Vincere. Dit kan natuurlijk makkelijker in het format van dubbele eliminatie die in de Blast toernooien wordt gehanteerd. Natus Vincere was namelijk eerder in het toernooi te zwak om Astralis te verslaan, maar via de loser bracket geraakten ze toch tot in de finale, waar ze revanche konden nemen. Betekent dit dat zij de grootste kanshebber zijn bij het aankomende toernooi?

Vasthouden aan succes

Natus Vincere is dus in een sterke fase beland. Echter moeten we wel vermelden dat zij vaak worden gezien als een erg instabiel team. Veel van de successen hangen af van twee spelers, namelijk Aleksandr ‘S1mple’ Kostyliev en Denis ‘Electronic’ Sharipov. Mocht één van de twee niet echt een lekkere dag hebben, is de kans op verlies vrij groot. Dit zag je dus ook eerder bij de eerste pot tegen Astralis in de Global Finals en de kans op herhaling ligt altijd om de hoek.

Beste speler, beste team?

Mathieu ‘ZywOo’ Herbaut is als beste speler benoemd van 2020, maar dat was niet genoeg om ook zijn team Vitality mee te trekken naar een snelle winst in het nieuwe jaar. ZywOo speelt ontiegelijk sterk, zoals we van hem gewend zijn, maar in het team lijkt het steeds wat moeizamer te lopen. Wat met name opvalt is dat de zesde speler van het team, de Belg Nabil ‘Nivera’ Benrlitom, niet helemaal de impact heeft die gewenst is. Daarnaast lijkt het er ook op dat teams beter op de speelstijl van de Fransen kunnen anticiperen en een top twee plaats steeds verder uit het zicht verdwijnt.

Deense consistentie

Na een matig jaar te hebben gehad aan het begin van 2020, beginnen de Denen van Astralis nu al wel weer erg sterk. Ze zijn consistent en worden maar zelden verrast. De zwakte die tijdens de finale van de Blast Global Finals werd getoond, zullen zij snel weten te analyseren en verbeteren. Het lastige blijft wel dat zij bij een dubbele eliminatie nog wel eens te veel hetzelfde blijven spelen, waardoor meer flexibele teams daar gebruik van kunnen maken.

Liquid’s langzame opkomst

Met een nieuwe speler is het natuurlijk even wennen, maar ook Team Liquid laat alweer goede dingen zien in Europa. Ze hebben zich nu al meerdere keren in de top vier weten te scharen en het lijkt maar een kwestie van tijd voor ze daadwerkelijk een titel kunnen pakken.

De top vier van de wereld lijkt dus erg aan elkaar gewaagd. Gaat er een nieuwe rangorde uit het volgende toernooi volgen? Astralis lijkt alvast een kanshebber op eindwinst, ondanks dat ze zeker geduchte tegenstand zullen vinden in Natus Vincere.

Must See

More in Esports