Verbind je met ons

HomeEsports

LCS Lock-In: Team Liquid op kop

Uiteindelijk was PerkZ niet genoeg om Cloud9 terug aan de top van de LCS te helpen in het eerste toernooi van het jaar. Het was Alphari daarentegen die met zijn formidabele performances keer op keer Team Liquid van een enorm aangesterkte side lane voorzag. Heb jij de LCS Lock-in niet gevolgd? Geen probleem, we vatten het hier even kort voor je samen.

De start van de Noord-Amerikaanse League of Legends Championship Series (oftewel LCS) kent sinds dit jaar een nieuw format. Voorafgaand aan de reguliere split hebben we vanaf nu een “lock-in tournament”. Hier zien we de tien teams verdeeld over twee groepen van telkens vijf teams. Zij spelen een single round robin, wat wil zeggen dat elk team elkaar een keer bekampt. Enkel het laatste team van elke groep valt af. De rest gaat door naar een standaard knock-out stage zonder loser bracket. De kwartfinales worden in een best-of-3 gespeeld en in de halve finales wordt er gespeeld naar een best-of-5. De finale zelf is ook een best-of-5.

De grootste verliezers

Twee teams geraakten de knock-out fase niet uit en dit jaar waren dat Counter Logic Gaming en Dignitas. Counter Logic Gaming moest het doen zonder hun sterspeler in de jungle, want Broxah had nog problemen met zijn visum en kon er niet op tijd bij zijn. Dignitas daarentegen heeft een line-up die bestaat uit spelers die vrij recent zijn in de hoogste league van Noord-Amerika. De veteraan aphromoo heeft nog wat tijd nodig om dit team op de rails te krijgen.

De knock-out stage

Vanaf het begin waren er al enkele favorieten. Zo had je de klassieke teams Team Liquid, Cloud9 en TSM die al snel naar voor geduwd werden als favorieten. Toch hadden we ook een sterke underdog in Evil Geniuses, dat heel wat sterke spelers te pakken kreeg tijdens het off-season. Het was dan ook geen verrassing dat deze vier teams vanuit de kwartfinales naar de halve finales doorstootten. We namen dus al afscheid van Immortals, TSM, Golden Guardians en FlyQuest. Voor hen waren de voorgenoemde teams toch een maatje te groot.

De laatste vier

Bij de laatste vier zagen we het bij 100 Thieves en Cloud9 naar vijf games gaan in de eerste halve finale. Het leek er eerst op dat de 100 Thieves voor de eerste upset-win van het jaar ging zorgen, want het startte de serie met een 2-0 voorsprong. PerkZ en Cloud9 werden hiermee in hun comfortzone gezet en vochten met passie terug en wisten het tij te keren. Zo werd het alsnog 2-3 voor Cloud9 in de eerste halve finale. Een reverse sweep, zoals ze in het wereldje zeggen. Daarna zagen we Team Liquid korte metten maken met Evil Geniuses. EG nam een mooie start in het duel, maar dit Team Liquid onder leiding van CoreJJ was toch iets te sterk.

De finale

In de finale zagen we PerkZ tegenover Alphari, twee sterspelers die eind 2020 getransfereerd waren naar Noord-Amerika. Het was Alphari met Team Liquid die als eerste de leiding pakte in de serie, met kort daarna een tweede win. 2-0 voor Team Liquid, maar ook een comfortabele positie voor Cloud9, dat maar wat graag in de rol van underdog kruipt en al snel zagen we de series gelijk op 2-2.

De beslissende game was echter een “masterclass” over hoe je snel en effectief een game moet uitspelen. Alphari op Gangplank liet zien wat een weakside toplaner kan doen tegen een rookie zoals Fudge. Rond de 20 minuten pushte Team Liquid al tot aan de nexus en het duurde daarna nog maar enkele minuten voor ze de game wonnen. Het was dus uiteindelijk Team Liquid dat de eerste editie van het “Lock-In” tournament won. Zij winnen $150.000 en beginnen sterk aan 2021.

Al bij al zien we dus in Noord-Amerika heel wat Europees talent aan de slag gaan dit jaar. Alhoewel Team Liquid hier de eerste editie van de Lock-in wint, is er nog veel ruimte voor de andere teams om terug te slaan. Als uiteindelijk de LCS 2021 Spring Split begint, zijn hopelijk ook alle spelers en coaching staff aanwezig. Dan zullen we pas een eerste echte krachtmeting zien tussen al deze teams.

Voor nu zijn onze ogen vooral gericht op Evil Geniuses en Counter Logic Gaming. Zij lijken nog het meeste ruimte te hebben om op korte tijd veel te verbeteren. Peter Dun, de hoofdcoach van Evil Geniuses en Broxah, de jungler van Counter Logic Gaming, wachten namelijk nog op hun visa.

Must See

More in Esports