Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow Six Siege: European League Stage 1

Een nieuw seizoen is in aantocht, waarbij er weer bakken met geld en Six Invitational points klaar liggen voor de beste teams van Europa. Ook hier zullen de Russische teams onder een eigen naam spelen, zonder invloed van de organisaties in verband met de huidige sancties. Wie komt er in Stage 1 bovendrijven en wat voor interessante ontwikkelingen zijn er geweest in het off-season?

Braziliaanse imports

De LATAM regio was in de afgelopen jaren zeer dominant. Met name de Braziliaanse spelers wisten keer op keer het wereldtoneel te domineren. G2 Esports heeft daarom dan ook Alem4o aangeworven, één van de beste spelers ter wereld. Samen met hem en (nog maar eens) een ietwat veranderd roster is G2 Esports op zoek om zich weer te profileren als één van de beste teams uit de regio.

Het team behaalde vaak de top vier, maar de top blijft consistent ietsje buiten bereik. Een team dat daar juist wel wat meer aanspraak op kan maken is Natus Vincere. Ook dit team heeft een Braziliaan in dienst genomen, namelijk Thuunder. Daarnaast blijft het team focussen op een voornamelijk Brits roster, iets wat relatief goed heeft gewerkt het afgelopen jaar.

Nederlands tintje

Rogue had al een Nederlandse Performance coach (Bernie), maar nu komt er ook nog een Nederlandse topper bij in de vorm van Deapek, één van de beste spelers die de Benelux regio ooit heeft gekend. Rogue probeert daarmee wat ego problemen weg te werken en met een team van geroutineerde spelers de Majors en Invitational weer eens te halen.

Empire roster compleet vernieuwd

Een schok ging door de community heen toen Team Empire bijna het gehele roster op straat zette na een tweede plaats bij de Six Invitational. Ineens waren vier van de beste spelers ter wereld werkloos en op straat gezet. Er was direct een nieuwe line-up klaar om Scyther dit seizoen bij te staan, nu dan onder de merkloze PWNZ naam. Hierdoor is één van de vooraf geziene favoriete rosters niet meer en kan er juist verwacht worden dat het gebrek aan ervaring voor een langzame start zou zorgen.

BDS Esport

De Franse line-ups blijven sterk, maar dit roster kan op de eindtoernooien vaak niet goed spelen. In de League stages (regionaal) daarentegen lukt het juist wel altijd en is het team bijna onaantastbaar. Hierdoor lijkt de verwachting dan ook hoog dat BDS wederom bovenaan zal staan aan het einde van deze League, maar bij de Major is de kans aanwezig dat een ander team juist weer de winst pakt.

De European League 2022 gaat van start met Stage 1 op 28 maart, met 2 mei als einddatum. Hierna worden de vier beste teams naar de Six Major gestuurd, met natuurlijk een flinke duit zakgeld voor hun goede prestaties!

Must See

More in Esports