Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing League of Legends – Elite Series play-offs

Vier teams, twee EUM-tickets en één trofee

Na zeven speelweken is de groepsfase van de Elite Series: League of Legends tot een conclusie gekomen. Het verhaal was van korte duur voor vier van de acht teams, want KV Mechelen Esports, Team 7AM, Sector One en LowLandLions haalden de play-offs niet. Heel wat topteams hebben dus een teleurstellende split achter de rug en kunnen ook een plek op de European Masters op hun buik schrijven.

Juggernaut match

De nummer één van het reguliere seizoen mag het op de eerste dag van de play-offs opnemen tegen de nummer twee van het reguliere seizoen. Dat wil zeggen dat we KRC Genk Esports in actie zullen zien komen tegen mCon LG UltraGear, om te zien wie als eerste een plaats in de finale kan bemachtigen. Nog belangrijker is dat de winnaar meteen een ticket voor de European Masters te pakken heeft. Meer dan genoeg redenen dus voor beide teams om hun beste beentje voor te zetten. Het lijkt echter een ‘David tegen Goliath’ verhaal te worden. KRC Genk Esports is al aan het knallen sinds het begin van het seizoen en wanneer het dan eens verloor was dat eerder te wijten aan een gebrek aan concentratie dan dat ze overklast werden door de tegenstander. Over het algemeen was het team enorm dominant en zal het voor mCon LG UltraGear een hele opgave worden om deze best-of-five te winnen. MCon LG UltraGear wist zich immers maar op het laatste nippertje te kwalificeren voor deze match, na een tumultueus einde van het lenteseizoen.

Eerste eliminatieronde

Terwijl de nummer één en twee vechten voor een groot voordeel in de juggernaut match, is het strijden tot het bittere eind onderaan het bracket. Voor de verliezer van de wedstrijd tussen Team Echo Zulu en ION SQUAD zit het seizoen er alvast onherroepelijk op. Beide teams kenden een goede start aan het seizoen en wisten daardoor vooral LowLandLions net achter zich te houden.

Team Echo Zulu is een team met spelers die op een briljante dag een wedstrijd op hun eentje kunnen beslissen. Ze moeten dan wel door het ijzersterke teamspel van ION SQUAD weten te breken. De junglers zullen een sleutelpositie krijgen in deze match-up, met twee junglers die het vaakst genomineerd werden voor de MVP tijdens het reguliere seizoen. EZ Sjakal kreeg die eer vier keer, terwijl ION Velja twee keer MVP wordt. Kijkers gaan smullen van dit onderlinge duel.

Favorieten?

Het is nog heel vroeg om te oordelen wie in de finale terecht zal komen, maar er is één team dat zeker de favorietenrol op zich mag nemen: KRC Genk Esports. Wie hun tegenstander in die finale wordt is moeilijk te voorspellen, maar wij zetten momenteel onze weinige centjes in op Team Echo Zulu.

Must See

More in Esports