Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing EU Masters Play-ins

Play-ins zijn bekend en de Benelux mag het opnemen tegen Rekkles!

Voor het eerst in de geschiedenis van de European Masters werd er een seeding toegevoegd om competitievere groepen te hebben in de play-ins, het toernooi dat vooraf gaat aan het main event. Slechts vier van de zestien teams zullen het halen tot het main event en met namen zoals Karmine Corp, UOL Sexy Edition, Vitality.Bee en Barça Esports zijn de vier favorieten al bekend. Vorige jaren hebben ons echter al geleerd dat verrassingen altijd mogelijk zijn.

Groep A: Barça als grote favoriet

In de eerste groep vinden we teams zoals Barça Esports, WLGaming Esports en Macko Esports. Twee teams die heel bekend in de oren klinken als je de European Masters al een tijdje volgt en eentje vanuit de sportwereld. De nobele onbekende is Entropiq, het team dat de Hitpoint Masters won, de Tsjechisch-Slovaakse league. Dat Barça de play-ins moet spelen, hebben we te danken aan onze eigen Albetrayber, want hij won met zijn team BISONS in de Spaanse league met een overtuigende 3-0 van de Catalanen, waardoor zij nu de play-ins moeten overleven.

Groep B: meest competitieve groep

Op het eerste zicht lijkt het alsof alles mogelijk is in groep B. Natuurlijk gaat de lichte voorkeur naar landgenoot Furuy die met Bifrost speelt als vertegenwoordiger van de NLC. Echter mogen we UOL Sexy Edition niet onderschatten, een team met enorm veel historie en voor het eerst op de European Masters. In een ver verleden speelde Kruimel uit de Elite Series zelfs in de midlane van dit team, dus we weten alvast dat UOL enkel met grote talenten in zee gaat. Verder kennen we nog eSuba als een team dat wel eens kan verrassen en een onbekende uitdager in Valiance.

Groep C: doenbaar voor GENK!

Als eerste vertegenwoordiger van de Benelux hebben we GENK. Het team krijgt Iron Wolves, FTW Esports en Vitality.Bee over de vloer. Het is overigens niet de eerste keer dat de Benelux tegen deze teams zal spelen, dus we zijn vrij bekend met onze tegenstanders. Met de Franse en ex-LFL spelers bij GENK zou je bijna kunnen stellen dat we opgewassen moeten zijn tegen Vitality.Bee. Alles in acht genomen is GENK in deze groep zeker niet kansloos om door te stoten naar de volgende fase.

Groep D: MCON vs KCORP

MCON krijgt in de Play-ins de eer om Rekkles uit te dagen, toch wel een van de beste spelers die Europa ooit voortbracht. Dat niet alleen, het team waarvoor hij speelt, Karmine Corp, heeft de grootste fanbase van alle European Regional Leagues. Met hun bekende slagzin “blue wall” is het tijd voor MCON om de “orange bulldozer” boven te halen. Met ook Zero Tenacity en EGN Esports is groep D alvast verzekerd van de meeste media coverage. Als MCON nu ook een game zou kunnen winnen van KCORP, zou dat al helemaal fantastisch zijn. Realistischer is om de lat leggen op een tweede plek in de groep, wat zeker niet uitgesloten is voor MCON.

De kansen van de Benelux zijn vrij goed, maar alles hangt ook af van de tegenstanders in een eventuele knock-out fase

Must See

More in Esports