Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – ESL Pro League finals Season 15

De groepsfase van de ESL Pro League is eindelijk uitgespeeld en dat heeft de nodige verrassingen opgeleverd. Wat doet Movistar Riders bijvoorbeeld al in de kwartfinales en hoe groot is de kans dat het team nog verder raakt in de playoffs?

Movistar leeft een droom

Het is al lang geleden dat we een Spaans team hebben mogen zien in de top twaalf van een globaal toptoernooi, maar ineens is daar Movistar Riders. Het team wist in een relatief sterke maar ook onvoorspelbare groep toch de eerste plek te pakken en komt zo meteen in de kwartfinale terecht. Met Fnatic of ENCE als toekomstige tegenstanders is zelfs een halve finale niet onmogelijk. Beide teams hebben namelijk de nodige moeite gehad met hun spel in de recente maanden.

Na’Vi natuurlijk weer favoriet

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat Natus Vincere, de nummer één op de wereldranking, wederom de favoriet is. Het team kwam ongeslagen door de groepsfase heen en zet dus ook meteen de stap naar de kwartfinales. Het team lijkt nog altijd erg te leunen op de kracht van S1mple, dus wanneer hij een slechte dag heeft, zou het team behoorlijk in de problemen kunnen komen. Hij is echter zo constant, dat we dat voorlopig niet zien gebeuren.

Underdog kanshebber

Wie zou het Na’Vi dan misschien moeilijk kunnen maken? Als we naar de andere kant van de bracket kijken, zien we daar NIP en Heroic, die eerst nog een onderling duel moeten overleven, maar in hun huidige vorm in een latere fase van het toernooi zeker niet kansloos zijn tegen Na’Vi.

Vooral NIP is niet te onderschatten. Het wist enkele maanden geleden al eens een keertje te winnen van de nummer één, al verloor het in de daaropvolgende match toch weer opnieuw van Na’Vi. Dat blijft natuurlijk de grote favoriet moest het tot een duel komen, maar als er een team is dat Na’Vi kan verslaan, dan is het momenteel NIP.

Maar FaZe dan?

Ook FaZe wist in de finale van IEM Katowice 2022 Na’Vi over de knie te leggen en kan in de kwartfinale al op Na’Vi stuiten. Het vertrouwen bij FaZe zal alvast bijzonder hoog zijn en wie weet slagen ze er in om dat geweldige resultaat van in Polen nog een keertje te herhalen.

Andere regionen

Europa heeft in de groepsfase in ieder geval weer getoond de sterkste regio te zijn. Er deden immers meerdere teams mee uit Noord-Amerika en Brazilië, maar van elke regio heeft slechts een enkeling de groepsfase overleefd. Die lijken bovendien allebei volledig kansloos te zijn om nog veel verder door te stoten.

De ESL Pro League Season 15 playoffs beginnen op dinsdag 5 april met natuurlijk de allesbeslissende best-of-five finale op zondag 10 april.

Must See

More in Esports