Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow Six: Benelux League Season 7

Binnenkort barst er weer een ware strijd los in de Benelux Rainbow Six scene met de start van alweer het zevende seizoen van de Benelux League. Naast drie invited teams, waren er ook nog vijf die zich via de kwalificaties tot in de groepsfase knokten. Welke teams zien wij dit jaar excelleren?

De invited veteranen

Er zijn dus drie teams direct uitgenodigd voor de groepsfase van het toernooi. Ducks on Quack, JLingz Esports en The Jokers. In deze teams vind je allerhande ervaren spelers, met de echte trouwe veteranen bij JLingz.

Het interessante is dat bij Ducks on Quack er een mooie mix van jong en oud is. Bard en Bsaint spelen namelijk weer mee, maar ook een Voren, Dino en Dco zullen voor het team uitkomen. Daarnaast zal Vapour, de Oostenrijker die ook bekend is in de Benelux, te allen tijde klaar staan als substitute.

Ook is er veel ervaring te vinden aan de kant van The Jokers, een team waar HughesDS, de man die al meerdere malen heeft gezegd zijn muis aan de wilgen te hangen, toch weer wederkeert met kill-kanon Duco. Ook is Lance aanwezig, die normaliter supporting staff was, maar ditmaal toch ook als speler zal optreden, iets waar velen naar uitkijken.

Vijf hele qualifiers

Er was maar één team dat direct voor de Qualifier Playoffs werd uitgenodigd en dat was natuurlijk Activit-E Esports. Het Franstalige roster werd weer nieuw leven ingeblazen en met een Belgisch-Franse squad en veel fan support kwam het team vrij goed door de qualifiers heen. Het team kwam de vorige keer net tekort om in de top vier te raken, maar lijkt nu toch wel een serieuze kanshebber om hoog te eindigen.

Zien we dan nog andere teams die mee kunnen spelen voor de prijzen? Oh jazeker! The Homies bestaat uit een roster met vooral jonge en nieuwe competitieve spelers. Het team bestaat uit drie Nederlanders en twee Britten. Onder andere Rainbow Six-commentator FastAnne heeft al aangegeven dat er in dit roster enorm veel potentieel zit. Uitkijken dus of ze dat in het lange seizoen van de Benelux League tot uiting kunnen laten komen.

Veel door elkaar gemixte teams

Dan resten er dus nog drie teams, waarbij er ook hier en daar wel weer bekende namen langskomen, maar er zijn ook heel wat nieuwe namen te vinden. Bij Bruhject, GeeGee Gaming en Crocks in Sport Mode zitten wel voormalige Benelux-deelnemers, maar is er nog niet met zekerheid in te schatten hoe de teams het gaan doen dit seizoen. Die vraag kan enkel beantwoord worden in de komende speelweken.

De Benelux League Season 7 gaat van start op 6 april, met daarna een lekker wisselend schema in verband met de feestdagen en een pauze na de eerste zeven speeldagen.

Must See

More in Esports