Verbind je met ons

HomeEsports

Kroont Rogue zichzelf dit weekend tot winnaar van de LEC Spring Split?

Na een fantastische comeback tegen Fnatic afgelopen weekend, heeft Rogue zijn plekje in de finale al vast. Door die uitslag krijgen we met Fnatic tegen G2 Esports in de halve finale ook een absolute klassieker. Het zijn ook twee organisaties die weten wat het is om kampioen van Europa te worden. Indien Rogue de eindstrijd naar zich toe trekt, zou dat voor de allereerste keer zijn en het zou zich zo voegen bij vier andere organisaties die eerder al de LEC op hun palmares wisten te schrijven. Naast Fnatic en G2 Esports lukte dat eerder ook al voor Alliance en MAD Lions.

El clasico

De klassieker. Anders kunnen we de match-up tussen Fnatic en G2 Esports niet omschrijven. Beide teams zijn meermaals het beste team van Europa geweest en willen hun eigen heerschappij doorzetten, nadat MAD Lions vorig jaar roet in het eten gooide. Het lijkt in ieder geval een van de meest competitieve match-ups van het seizoen te worden. Aan de ene kant heb je Fnatic dat als superteam wil bewijzen dat hun spelers de beste zijn op elke rol en dat ze het sterkste team in Europa zijn. Dat liet het team in het reguliere seizoen meerdere keren zien en ook in de play-offs zag het team er sterk uit. In het duel tegen Rogue kende het echter een zwak moment en moest het een reverse sweep incasseren, waardoor het nu dus waarschijnlijk vroeger dan verwacht oog in oog staat met G2 Esports.

Dat zou wel eens een mentaal voordeel voor G2 Esports kunnen opleveren. Met veel vertrouwen in rookies zoals Flakked en Targamas startte G2 Esports het seizoen. Het wierp niet direct zijn vruchten af, maar naarmate de play-offs vorderen zien we de sterktes van alle spelers naar voor komen. Met twee keer een 3-0 winst tegen Team Vitality en Misfits Gaming lijkt G2 Esports zich als een stoomtrein naar de finale te banen.

Als we de twee teams tegenover elkaar zetten, zal vooral de botlane match-up een zeer interessante worden. Statistisch – en ook volgens zichzelf – heeft Fnatic de beste botlane in de competitie, terwijl in de play-offs diezelfde botlanen van G2 Esports veruit het beste presteert. Kan Upset van Fnatic zijn demonen overwinnen en de finale halen, om zo mogelijk zijn eerste titel te bemachtigen, of zijn Jankos en Caps, de veteranen van de LEC en Fnatic, momenteel nog een brug te ver?

Wie komt tegen Rogue uit?

Ondertussen kan Rogue heel wat notities nemen over de match-up van zaterdag tussen Fnatic en G2 Esports. Rogue neemt het op tegen de winnaar van de twee en zal dus heel benieuwd zijn naar de strategieën die beide teams te berde brengen tijdens hun onderling duel. Het is niet de eerste keer dat Rogue een finale speelt en vorig jaar was het team maar één game verwijderd van Europese glorie. Momenteel speelt Rogue ook het beste League of Legends dat het team ooit al gespeeld heeft en met name Odoamne in de toplane speelt zijn sterkste seizoen tot ooit. Niet slecht voor een speler die al acht jaar actief is.

Het duel tussen G2 Esports en Fnatic wordt op 9 april afgewerkt, terwijl de finale op 10 april plaats vindt. Het belooft alvast een spannend weekend te worden.

Must See

More in Esports