Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – PGL Major Antwerp Challengers

Nog even en dan begint HET spektakel in het Antwerpse Sportpaleis. De CS:GO PGL Major Antwerp begint op 9 mei met de Challengers Stage, waarbij de eerste 16 teams al zullen strijden voor hun plaats in het uiteindelijke eindtoernooi. Die eerste wedstrijden worden in een Swiss-systeem gespeeld in het Radisson Blu in Antwerpen. Wij kijken alvast even welke teams kans maken om door te stoten naar het eindtoernooi in het Sportpaleis.

De wereldtop

Er zijn vreemd genoeg  een aantal toppers die zich niet rechtstreeks voor de Legends Stage hebben weten te kwalificeren: ENCE, G2 Esports en Astralis lijken samen met Vitality wel relatief zeker te zijn van een plek in die volgende fase van het toernooi. Het individuele talent en het teamspel maken het  onwaarschijnlijk dat één van die teams in de Challengers Stage uitgeschakeld wordt. Al weet je in een best-of-one natuurlijk nooit.

Comeback story?

Op FURIA na heeft het Braziliaanse Counter-Strike de afgelopen tijd niet de hoogste ogen gegooid, maar toch is er weer een behoorlijke Braziliaanse delegatie aanwezig op deze Major: een jong MIBR, dat al lange tijd in een langzame opwaartse curve zit en een ervaren Imperial, met daarin bekenden als FalleN, fnx, fer en Boltz.

De gemiddelde leeftijd van Imperial ligt met 28,3 jaar best hoog, maar die ervaring kan van pas komen tegen de nieuwe en vooral jonge teams. Toch is het uitkijken wat dit team zal presteren, want een revival van oudere toppers in CS:GO loopt vaak niet al te best af.

Goed nieuws voor Kosovo?

Een grote verrassing tijdens de RMR (het kwalificatietoernooi voor de Major) was Bad News Eagles uit Kosovo, een regio die we zelden zien op het wereldtoneel. Als het er in slaagt om nog verder door te stoten, dan kunnen we binnenkort misschien zelfs spreken van een absoluut sprookje. De spelers zelf zullen ongetwijfeld al dromen van wedstrijden met tienduizenden toeschouwers.

Noord-Amerika bestaat blijkbaar nog

Je vergeet het soms wel even, maar ook Noord-Amerika vaardigt nog spelers en teams af naar de grote toernooien. De regio heeft sinds het uitbreken van de pandemie eigenlijk niks meer laten zien, maar heeft gelukkig wel de nodige teams naar voren kunnen schuiven voor de Major. Liquid en Complexity hebben uiteindelijk hun plekje in de Challengers Stage weten te bemachtigen en moeten nu proberen het blazoen van hun regio wat op te poetsen.

We kijken daarvoor vooral naar Liquid, dat lang vanuit Nederland heeft gespeeld en zo toch kon deelnemen aan de nodige toernooien tegen sterkere Europese teams. Die ervaring moet voldoende zijn om toch minstens de play-offs te halen.

De Challengers Stage van de PGL Major Antwerp start op 9 mei en duurt tot en met 12 mei. Geld staat er nog niet op het spel, maar wel plekjes in die begeerde Legends Stage.

Must See

More in Esports