Verbind je met ons

HomeEsports

Wie zijn de favorieten op MSI 2022?

Binnenkort gaan we weer aan de slag met de Mid-Season Invitational het feestje halverwege het jaar in League of Legends, waar de topteams uit verschillende regio’s het tegen elkaar opnemen. Wij bekeken de kanshebbers en de underdogs eens van naderbij.

Groepen

Elk team dat gekwalificeerd is voor MSI kreeg een seeding met zich mee. Die seeding is gebaseerd op historische resultaten van de regio. Zo krijgen China, Europa en Korea de top seeds, terwijl al de rest opgedeeld wordt in de grootte van de regio en resultaten die behaald zijn in het verleden op internationale evenementen. De seeding ziet er bijgevolg zo uit:

#1 Seed Royal Never Give Up (China) T1 (Korea) G2 Esports (Europa)
#2 Seed Evil Geniuses (Noord-Amerika) PSG Talon (Zuid-Oost Azië) Saigon Buffalo (Vietnam)
#3 Seed Istanbul Wildcats (Turkije) Team Aze (Latijns-Amerika)  
#4 Seed RED Canids (Brazilië) Detonation FocusMe (Japan) ORDER (Oceanië)

 

Elke groep krijgt een team uit elke seed. Dat wil zeggen dat er één groep maar drie teams telt. Een kleine kanttekening is ook dat Saigon Buffalo niet de winnaar is van hun regio, maar ter vervanging gestuurd is van de Gigabyte Marines, die helaas niet aanwezig kunnen zijn. Saigon Buffalo heeft de finale met 1-3 verloren, maar is dus wel de nummer twee van de regio. Dat resulteerde in volgende groepen:

Groep A Groep B Groep C
T1 Royal Never Give Up G2 Esports
Saigon Buffalo PSG Talon Evil Geniuses
Team Aze Istanbul Wildcats ORDER
DetionatioN FocusMe RED Canids  

 

In elke groep speelt elk team twee keer tegen elkaar. De beste twee teams per groep gaan daarna door naar de Rumble Stage, waar ze opnieuw allemaal twee keer tegen elkaar spelen. De beste vier teams gaan dan weer door naar de knock-out fase, met de halve finale en de finale. De finalisten zullen dus heel wat wedstrijden gespeeld hebben vooraleer ze zich mogelijk tot eindwinnaar kunnen kronen.

Favorieten en underdogs

De grote favorieten zijn natuurlijk de drie teams met de nummer 1 seed: Royal Never Give Up, T1 en G2 Esports. Allemaal wonnen ze het toernooi eerder al eens. Hun groep winnen zou alvast geen probleem mogen zijn.

Toch is er heel wat ruimte voor underdogs, die vooral op momentum misschien kunnen verrassen. Het is een toernooi met heel wat games die in een best-of-1 setting gespeeld worden, wat perfect is om in een David-vs-Goliath-situatie een onverwachte overwinning te halen. Vooral teams uit kleinere regio’s zullen ongetwijfeld uitpakken met unieke gameplans om op verrassing te spelen.

Daarnaast zijn er nog enkele teams die dit toernooi als een unieke kans kunnen zien. Evil Geniuses haalde bijvoorbeeld in Noord-Amerika op dominante wijze, en met twee hele jonge spelers, de titel binnen. Voor dat team is de Mid-Season Invitational minstens een heel goed leermoment, maar wie weet is het ook wel het moment waarop die jonge spelers zich tonen aan de wereld. PSG Talon blonk vorig jaar dan weer uit, ondanks twee vervangspelers. Dit jaar komt het op volle kracht en kijkt het verlekkerd naar een mogelijke plek bij de top vier.

Vanaf  10 mei barst de actie los, met een wedstrijd tussen het piepjonge Saigon Buffalo en grootmacht T1.

Must See

More in Esports