Verbind je met ons

HomeBF Nieuws

Wedden op esports is hot! Het beste product in België? Dat van ons!

Esports is kort samengevat het competitief spelen van computerspellen. Sinds de coronapandemie heeft het fenomeen alleen maar aan populariteit gewonnen. Zo wordt er vandaag zelfs onderzocht of esports in de toekomst een plek heeft op de Olympische Spelen. Diverse bookmakers spelen hier handig op in door hun esports aanbod te verbeteren en ook bij ons zijn de aanbieders van sportweddenschappen aan een inhaalbeweging bezig. Maar eerlijk… Bij betFIRST vind je momenteel met ruime voorsprong het grootste aanbod!

Kijken we binnen vijf jaar met z’n allen eerst op groot scherm naar de esporters van twee voetbalclubs alvorens we de échte match aanschouwen? Het klinkt gek, maar het is niet ondenkbaar. Zo blijkt uit een onderzoek van Deloitte dat de penetratiegraad van esports in België intussen 27% bedraagt bij de Belgische bevolking tussen 16 en 65.

Het Belgische esports landschap staat niet langer in kinderschoenen

De tien populairste games in het esports landschap zijn Dota2, Counter-Strike, Fortnite, League of Legends, StarCraft II, PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Overwatch, Hearthstone, Heroes of the Storm en Arena of Valor.

Sinds 2015 is het in België mogelijk om te wedden op esports. Aanvankelijk was het aanbod (ook bij ons) beperkt, maar dat evolueert geleidelijk aan mee met de grotere vraag hiernaar.

Home of esports

Zo profileren wij ons voortaan als “home of esports”. betFIRST sponsort al sinds begin 2021 de Elite Series van Counter-Strike en toen al hebben we ons aanbod aan esports betting gevoelig verbeterd. Maar sinds vorige maand hebben we nu echt wel het beste product op de Belgische markt. Er kan nu gewed worden op meer dan 5.000 unieke esports evenementen per maand en de actie kan in volledig scherm bekeken worden met een in-stream weddenschap widget.

Voorts beloven wij jullie dat de gebruikerservaring van het klassieke aanbod aan weddenschappen naadloos aansluit bij het vernieuwde esports product. Alle gekende functies zijn dus voorhanden, zowel op desktop als op mobiel. Een voorbeeld hiervan is de cash-out mogelijkheid, die voortaan over de gehele website geïntegreerd is.

Tot slot willen we ook onze verantwoordelijkheid nemen op het vlak van verantwoord wedden. Daarom worden alle pop-ups betreffende mogelijk problematisch speelgedrag ook weergegeven in het esports gedeelte.

Must See

More in BF Nieuws