Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow Six Siege: European League Finals & EUCL Relegation

De Europese competities in Rainbow Six Siege waren dit jaar weer ongekend sterk en competitief. In de European League is er alleen nog maar een strijd om te bepalen wie de laatste winnaar van het jaar zal zijn, maar bij de Challenger League is het nog spannend om te zien wie het laatste plekje op het hoogste niveau te pakken krijgt.

De European League Finals van 2021 gaat natuurlijk tussen de twee sterkste teams over het hele jaar: BDS Esport en Team Empire. Beide teams hebben lokaal en internationaal goede resultaten gehaald en lieten de lokale tegenstand toch vaak achter zich.

Empire lijkt zich beter te gedragen in deze finalestrijd, met een wel heel erg eenvoudige winst in de halve finale tegen Natus Vincere. Het team heeft over het algemeen in de recente maanden betere resultaten op internationaal niveau laten zien dan BDS en eindigde in één stage zelfs hoger dan de tegenstanders in de finale.

Bij BDS heerst echter meestal wel rust. Met een goede backing van de organisatie en ondersteunende mensen, lijkt het er op dat dit zo maar weer een nieuwe win zou kunnen worden voor het team. BDS is namelijk als eerste seed dit toernooi ingekomen en speelde doorheen het hele jaar vrij stabiel op lokaal niveau en maar zelden kan een team ze verslaan wanneer ze het tot de play‑offs schoppen.

Afvaller of niet?

Bij de EU Challenger League is het natuurlijk ook nog zeer spannend. MnM Gaming had zich al snel weten te kwalificeren voor het volgende seizoen van de European League, door de winst te pakken tegen HellRaisers. In een best-of-five was HellRaisers dus niet sterk genoeg, maar dat betekent niet dat het team er direct uit ligt. Er is nog een tweede kans via de Relegation match tegen Team Secret, het slechtste team van het afgelopen EUL-seizoen.

Secret heeft het afgelopen jaar eigenlijk niks weten te presteren behalve een open kwalificatie winnen voor de Six Invitational. Het team is consistent onderaan geëindigd in de drie stages van de EUL, waarbij er zelfs in de lokale GSA competitie slechts een vijfde plaats werd genoteerd. In dat toernooi zitten ook andere toppers als Rogue en G2 Esports, maar zelfs minder bekende teams wisten Secret achter zich te laten.

Team Secret moet zich dus behoeden voor een terugval naar de Challenger League. De druk zal er dan ook behoorlijk op liggen met de aankomende best-of-five waarin deze twee teams zich mogen bewijzen. Secret heeft daarbij wel een klein voordeel, omdat het de vorige serie van HellRaisers tegen MnM Gaming als referentiemateriaal heeft. Daarnaast is Secret ook een hoger niveau gewend en heeft het ervaring met teams die een gelijkaardige speelstijl hebben als hun volgende tegenstander.

Kans voor upset

HellRaisers heeft wel een realistische kans om de EUL te halen, waarbij het als derde CIS-team zou mogen deelnemen. In de lokale Russian Major League wist het team namelijk ook al Empire en Virtus Pro achter zich te laten. In tegenstelling tot Secret zit HellRaisers dus wel in een positieve flow.

De ontknoping van de Relegation match is op 18 december en de EUL finale wordt op 19 december gespeeld. Eerst met de strijd voor de derde plek, gevolgd door de echte titelstrijd.

 

Must See

More in Esports