Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier World Final 2021

BLAST heeft recent al een event gehad, maar het is nu tijd voor de jaarlijkse finale van alles BLAST. Met één miljoen aan prijzengeld en acht teams die strijden voor de titel zou dit zomaar een prachtige afsluiter van het jaar kunnen worden. Is het Natus Vincere dat dominant blijft of komt Vitality ditmaal nog wat dichter in de buurt?

De mondiale top komt natuurlijk voor zo’n groot evenement bij elkaar (en al zeker met zo’n prijzenpot). De nummers één tot en met vijf van de ranglijst strijden samen met NIP, Astralis en Liquid voor een prima kerstbonus. Aangezien er maar acht teams zijn, wordt iedereen direct in een double elimination playoff bracket gegooid. Aan de hand van de seeding zijn dan ook de meest logische matches getrokken.

Nog een titel?

Een extra titel voor Natus Vincere lijkt er mogelijk wel aan te komen. Het team blijkt nog altijd niet te stoppen en speelt de sterren van de hemel. Alleen Vitality, die in de upper bracket logischerwijs aan de andere kant start, lijkt nog enigszins tegengas te kunnen geven tegen de CIS-gigant. De eerste ronde zal voor Natus Vincere in ieder geval geen probleem moeten zijn. Het team moet het namelijk opnemen tegen het laagst geplaatste Liquid, waarbij de winst eigenlijk niet weg te denken is.

Vitality is dus het team dat het meest waarschijnlijk is om de finale te halen naast Natus Vincere. De Franse opmars lijkt niet te stoppen, maar dat is mogelijk buiten Astralis gerekend. Met een nieuw en vers roster mogen de twee grootheden elkaar treffen in de eerste ronde, waarbij Astralis natuurlijk wel de minder ervaren line-up heeft. De ervaring van Vitality kan in dit duel wel eens de doorslaggevende factor zijn. Astralis heeft dan natuurlijk altijd nog de lower bracket om het nog ver te schoppen.

Underdog

Er moet natuurlijk ook gekeken worden naar een potentiële underdog. Bij G2 Esports is de kans dat het goed speelt altijd aanwezig. Er zijn namelijk geruchten dat er een kleine roster swap aan zit te komen, dus elke speler probeert extra goed te presteren voor het eigen behoud in het team. Extra gedrevenheid dus zo net voor het einde van het jaar, want wie wil nou werkloos 2022 in gaan?

Ook Astralis mag gezien worden als serieuze kanshebber om met de top mee te draaien. Bij het vorige BLAST evenement, het eerste toernooi voor dit roster, kwam het team al tot een derde plaats. De lessen die daaruit getrokken zijn kunnen een positieve invloed hebben op de groei van de jonge spelers. De wet van de remmende voorsprong geldt natuurlijk ook voor CS:GO, waarbij de opkomende teams relatief sneller kunnen leren en verbeteren dan de teams die al bovenaan staan. Is de toekomst dan toch weer Deens?

De BLAST Premier World Final 2021 begint op 14 december met de ontknoping op 19 december. Het perfecte einde van het competitieve jaar, maar ook de perfecte start van jouw kerstvakantie!

Must See

More in Esports