Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – IEM Winter 2021

Het is door de Major en het afgelopen BLAST toernooi weer even wachten geweest op een IEM, maar gelukkig is het snel tijd om te genieten van een nieuw ESL event. Ditmaal zijn er weer mooie kansen voor de andere topteams in de wereld, aangezien de overduidelijke nummer één Natus Vincere hier zal ontbreken.

Het toernooi zal weer worden opgebouwd in twee groepsbrackets, waarin elk acht teams te vinden zijn. In groep A is als absolute topper G2 Esports te vinden, een team waar volgens geruchten mogelijk binnenkort een nieuwe speler zal komen. Dit zorgt er mogelijk voor dat er intern wat problemen en concurrentie zijn om wie nou eigenlijk de spreekwoordelijke trap uit het team krijgt.

Misschien wel het interessantste beginduel is dat van Astralis tegen NIP, waarbij de twee Scandinavische teams uit deze groep moeten strijden voor een stapje vooruit. NIP leek een tijd de overhand te hebben, maar een herboren en hervormd Astralis grijpt elke kans die het toegedeeld wordt. De winnaar van deze partij moet wel nog uitkijken, aangezien er mogelijk een Vitality op hen wacht in de volgende ronde. Vitality staat momenteel vijfde van de wereld, maar is recent weer tot leven gekomen, met ZywOo die de kar als vanouds trekt.

Gambit probeert nog eens te winnen

Een team dat al wat meedraaide aan de top, maar eigenlijk in de schaduw staat van Natus Vincere, is Gambit. Het team staat tegenwoordig derde van de wereld, maar lijkt wat uit het oog verloren te worden. Dat is onder meer het geval doordat het team niet aanwezig was bij de BLAST Premier Fall Finals, een gemis dat hier in groep B van IEM Winter 2021 wel goed gemaakt kan worden.

Groep B bestaat uit een scala aan teams die qua plek in de wereldranglijst wat minder competitief lijken dan de teams uit groep A. Echter zitten er hier misschien nog wel wat verstopte pareltjes. Fnatic heeft hier en daar weer een opleving, ENCE probeert nog iets aan internationale trots te laten zien en ook een FaZe wil weer tot die top vijf van de wereld doordringen.

FaZe heeft het echter niet te gemakkelijk met een eerste match tegen BIG, om daarna waarschijnlijk ook nog eens tegen Heroic te mogen strijden. Heroic is niet meer het meest dominante Deense roster, maar het team is nog altijd een zeer geduchte tegenstander en kan als één van de favorieten gezien worden. Niet enkel in deze groep, maar ook voor het hele toernooi.

Wat gebeurt er na de groepsfase?

Na de groepsfase komen de teams in een nieuwe single elimination bracket terecht. Hierbij krijgen de groepswinnaars weer een voorsprong door direct in de halve finale geplaatst te worden, de grootste kanshebbers voor deze halve finaleplaatsen lijken Gambit en G2 te zijn, maar Heroic en Vitality kunnen elk ook verrassen.

IEM Winter 2021 gaat 2 december van start en zal worden doorgespeeld tot de grote finale op 12 december in een zinderende best-of-five.

Must See

More in Esports