Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Dota Pro Circuit 2022

2021 is nog niet voorbij, maar het volgende seizoen van het Dota Pro Circuit staat al op het punt te beginnen. Rosters zijn geshuffled en patches zijn gedaan, een nieuwe ronde vol nieuwe kansen is aangebroken.

Het nieuwe West-Europa

Vorig seizoen was de West-Europese regio een grote teleurstelling wat betreft de resultaten in vergelijking met het spelersmateriaal. Lag het aan de motivatie, compositie of iets anders? Het is moeilijk te zeggen. Dit jaar daarentegen zal alles anders zijn. Oude rotten hebben plaatsgemaakt voor nieuw talent, dat de regio een nieuwe impuls moet geven.

OG, bijvoorbeeld, speelt met een compleet nieuw team. N0tail, Ceb, Topson, Saksa en SumaiL: allemaal hebben ze het veld geruimd om een nieuwe generatie de kans op glorie te geven. Vooral de Jordaanse ATF is een speler waarvan veel verwacht wordt. Vorig jaar speelde hij voor Creepwave in de tweede divisie van West-Europa, maar dit jaar staat hij vol in de schijnwerpers. Deze explosieve offlaner is in hetzelfde competitieve LAN-center klimaat opgegroeid als YapzOr en Miracle-. Twee spelers die bekend zijn voor hun ongekende mechanische vaardigheden. De vraag is echter of Ammar The F zijn klasse ook kan laten zien op een van de grootste podia binnen Dota 2.

Team Secret en Team Liquid hebben ook flinke aanpassingen gedaan. Allebei hebben ze geïnvesteerd in ervaring en bekende namen. Team Secret haalt met SumaiL de koning van de midlane binnen en brengt flair naar de offlane met iceiceice. Dat was noodzakelijk omdat zai en MATUMBAMAN, Puppey hebben verlaten om zich bij een nieuwe iteratie van Team Liquid te voegen. iNSaNiA voelde dan weer dat zijn team wat opschudding nodig had en dus heeft hij de twee sterspelers uit Team Secret met wat van dat aanlokkelijke Team Liquid-geld naar zijn kant gehaald.

Tot slot geloven Tundra Esports en Nigma Galaxy nog steeds in hun huidige teams. Ondanks alle mogelijkheden die voor het oprapen lagen, verkiezen de teams om met precies dezelfde vijf spelers door te gaan. Iets wat eigenlijk niet heel verrassend is, omdat deze twee teams ondanks het missen van The International in de laatste maanden van het seizoen alsnog ontzettend goed gepresteerd hebben. Hun afwezigheid op de afterparty van The International zal ook niet geholpen hebben, want iedereen weet dat daar de grootste deals al worden gesloten.

Vraagtekens in Noord-Amerika

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan vinden we nog veel vraagtekens over hoe er dit seizoen gepresteerd zal worden. Na een van de slechtste resultaten voor de regio op The International ooit, moest er iets veranderen, maar de gekozen veranderingen boezemen niet altijd evenveel vertrouwen in bij de fans.

Evil Geniuses heeft afscheid moeten nemen van een ster in de vorm van iceiceice en moet tegelijkertijd zijn teamkapitein vervangen. Daarvoor hebben ze opnieuw de carry van Virtus Pro zo ver gekregen de Noord-Amerikaanse offlane te bewandelen. Alleen is dat dit keer Nightfall in plaats van RAMZES666 destijds. Bij de overstap van RAMZES666 leidde dat niet tot de beste resultaten, dus even afwachten of dat nu wel lukt. Daarnaast verwelkomt het team met JerAx een dubbele winnaar van The International als kapitein, maar die eigenlijk al twee jaar op pensioen is en dus vragen veel mensen zich af of hij nog wel dezelfde speler is als twee jaar geleden.

Ook Quincy Crew heeft met SVG afscheid genomen van het brein van het team. Het zal nu verder spelen met een onconventionele setup waarin hun nieuwe offlaner uit Duitsland, KheZu, de rol van kapitein zal overnemen, terwijl positie 5 gespeeld zal worden door Singaporaanse ponlo. Die laatste moet flinke schoenen vullen, nu ook Lelis vertrokken is. De Braziliaan werd immers algemeen beschouwd als de dragende kracht van het team.

Team Undying zal dit seizoen wel weer met hetzelfde roster spelen, maar als we verder door de lijst gaan, zien we eigenlijk dat niets meer hetzelfde is in Noord-Amerika. Teams hebben soms compleet nieuwe rosters, maar missen daarin vaak de ervaring of ruwe skill die nodig is voor een topteam. Wanneer zelfs een grap van een team als Arkosh Gaming de eerste divisie kan bereiken, weet je dat er werk aan de winkel is voor de regio. Anders zal het nog een lang en zwaar jaar worden voor de Noord-Amerikaanse teams.

Must See

More in Esports