Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier Fall Finals 2021

Zo vers na de Major is het altijd weer even wennen voor de teams. De strategieën die zijn opgespaard richting het echte eindtoernooi zijn nu aan de wereld getoond, maar hebben niet voor iedereen geloond. Het eerste toernooi na de Major kan vaak nog voor wat gekke verschuivingen zorgen, omdat sommige teams naderhand een vakantie voor zichzelf inplannen, maar BLAST Premier Fall Finals 2021 steekt daar voor wat topteams een stokje voor.

Natus Vincere is natuurlijk de gedoodverfde favoriet. Het team heeft een verse win onder de riem en zal natuurlijk niet willen afgaan met die titel. Anders komen er meteen weer opmerkingen dat het weer een korte opleving was. Bracket-technisch beginnen ze tenminste aan de makkelijke kant, met een BIG als eerste tegenstander. De nummer 16 van de wereld heeft al een tijdje niet veel soeps meer laten zien, dus de kans is groot dat Natus Vincere hier overheen zal walsen.

Wispelturige stromingen

Daarna komen we in wat onrustiger water. Heroic en FaZe Clan nemen het tegen elkaar op en bij beide teams kan gezegd worden dat consistentie niet altijd merkbaar is. Heroic deed het echter wel weer aardig bij de PGL Major, dus kan waarschijnlijk deze eerste upper bracket match wel winnen, om daarna mogelijk toch door Na’Vi een bracket lager geschoten te worden.

Waar zijn de Fransen?

Een tijd terug werd Zywoo gezien als DE challenger voor S1mple, maar op de lange termijn is maar weer eens gebleken dat de Franse teams niet al te lang aan de top kunnen meedraaien alvorens er weer een roster change moet komen. Zelf speelt Zywoo met zijn Vitality als eerste tegen Liquid, een match die realistisch gezien best te winnen moet zijn. Het voordeel is natuurlijk ook dat Vitality zichzelf al even niet meer helemaal in de spotlight heeft thuis gevoeld, dus dat andere teams mogelijk ook iets minder research hebben gedaan naar het in principe sterke roster.

De nieuwe klassieker van CS

Liquid tegen Astralis was een tijd lang de klassieker van CS:GO, maar tegenwoordig wordt er door wat veranderingen in de line-ups vooral gekeken naar Astralis tegen NIP. Bij Astralis is er sowieso een enorme doorstroom met nieuwe spelers, waarbij de oude garde het schip verlaat. Alleen Xyp9x en Gla1ve zijn nog over van het legendarische roster, waardoor het team nu op een lage negentiende plaats op de wereldranglijst staat.

Astralis speelt nu dan ook tegen NIP, waarbij Device vergezeld wordt door een extra Deense god, es3tag. Die heeft even bij Astralis meegedraaid, waardoor Device zijn waarde goed kon inschatten. NIP is sowieso al goed bezig in de recente historie en het zou dan ook niet gek zijn als het team hier voor een finaleplaats, dan wel de titel zou kunnen meespelen.

De BLAST Premier Fall Finals 2021 gaat van start op 24 november met de grote finale op 28 november. Wie gaat er naar huis met het grootste deel van de $425,000 tellende prijzenpot?

Must See

More in Esports