Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow 6 – Benelux Cup Season 2

Na een lang seizoen in de Benelux League, is het nu tijd voor een lekker toetje om het jaar af te sluiten. Ubisoft Nederland brengt wederom de Benelux Cup terug, waarbij acht teams zullen strijden voor € 10 000. Wie maakt dit seizoen de meeste kans op de hoofdprijs?

Het klinkt natuurlijk niet al te gek: de winnaar van de BNL League is ook hier de favoriet. Gamma Gaming is nog altijd duidelijk het sterkste team van de regio, maar er zijn dit seizoen ook een paar leuke uitdagers en nieuwe spelers aanwezig.

KVM wordt grotendeels Zweeds in Groep B

Na een pijnlijk einde in de League is KV Mechelen Esports bezig geweest met een kleine reorganisatie van het roster. Met nu drie Zweedse spelers probeert het team een net wat andere weg in te slaan. Het team lijkt weer een goede kanshebber om de finale te halen, al kwam het daarin de vorige keer flink te kort.

De echte verrassing komt misschien ook wel van 4Eggs, het deels vroegere roster van 4Elements. Hierin vinden we twee spelers van Delta Project, Jume en MissMarie. Het team draagt daarmee toch ook wel wat internationaal talent mee, maar neemt ook oude vertrouwde Benelux spelers mee in het roster. De kans dat dit team de top vier zal halen is relatief groot, met name omdat het Gamma Gaming ontwijkt in de groepsfase.

Als laatste twee teams van Groep B zijn Team Alpha en Seriously te vinden. In beide teams zitten wel ervaren spelers, maar of deze zijn opgewassen tegen de ervaring en het talent van de eerder genoemde spelers is nog maar de vraag.

Groep Gamma, of A

In groep A zitten zorgt sowieso al voor angst. Gamma Gaming blijft als absolute titelfavoriet dan ook zeer intimiderend en zou zonder problemen zich tot de finale moeten kunnen spelen. Maar wie komt er daarna? Activit-E Esports heeft dit seizoen een Franstalig team, met daarin zeker wat bekende namen zoals SHAKUUR. Franstalige teams spelen altijd hele gekke set-ups en proberen vaak met wat extreme agressie het voordeel te krijgen.

Ook Game Fist is weer van de partij, met zelfs oude vertrouwde Hughes die in de line-up staat. De ervaren rot neemt ook Deox mee als wingman en hoopt wederom een playoffs plek te bemachtigen. Het lastige is wel dat Activit-E dus in deze vorm erg eng is en dan hebben we het nog niet eens over het vierde team gehad.

Passion is een team vol sterke aimers, met niet te veel competitieve ervaring. Dit zijn de teams, eveneens als dat van Activit-E, waar je erg voor moet oppassen. Voor hetzelfde geld let je even niet op en is de ronde al gedaan. Logica zou echter alsnog Game Fist de beste plek geven voor die playoffs plek, naast Gamma Gaming.

De Benelux Cup Season 2 begint op 15 november 18:00, een uur eerder dan normaal dus. Elke dag worden er twee zinderende best-of-three’s uitgespeeld om te zien wie verder gaat en voor wie het schip strandt!

Must See

More in Esports