Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow 6 Siege – Six Sweden Major 2021

Als het niet aan de coronapandemie had gelegen, was deze Major in Azië gehouden. Gelukkig heeft Zweden besloten om de grenzen open te stellen voor esporters, waarbij eerder al The International en de PGL Major van Valve langs kwamen en nu is het tijd voor de Six Sweden Major 2021 van Ubisoft.

Vier groepen van een heerlijk internationaal veld gaan strijden voor een plek in de playoffs. In groep A is er zelfs een Australisch team terug te vinden. In voorgaande internationale toernooien moesten Australische teams vaak verstek laten gaan wegens de reisrestricties van hun eigen overheid. De vraag is alleen wel of het team iets kan beginnen met het gebrek aan internationale ervaring.

Verder zijn er natuurlijk wel andere grote partijen aanwezig in die groep. Faze, Oxygen en Rogue spelen voor de top twee. Rogue komt ineens weer sterk uit een enorme dip, maar lijkt elk jaar toch een beetje te fluctueren qua prestaties. Het lijkt alsof het team nu weer een klein dipje krijgt, met wat losses tegen de top teams. Faze en Oxygen lijken daarmee de grootste kanshebbers om door deze groep te komen, maar onderschat de Duitsers van Rogue nooit.

Veel vitaliteit in groep B

Elke groep is lekker gemixt qua regio’s, maar volgens de experts moeten we van de APAC-regio niet veel verwachten op dit toernooi. Bij de Six Invitational viel de regio al behoorlijk tegen en het niveau zal niet per se snel gestegen zijn met een gebrek aan scrims tegen de Europese en (Latijns-)Amerikaanse teams.

Hierdoor zijn Vitality en DarkZero de duidelijke favorieten in deze groep, met nog wel een kleine underdogpositie voor Team oNe. LATAM blijft sterk, maar ook daar is niet elk team de nieuwe wereldkampioen.

InviCtus niet viCtorieus?

Oei, dan kom je ineens in de groep met BDS Esport, dat niet per se de beste prestatie afleverde bij de Six Invitational, maar nog altijd een geduchte tegenstander is en de sterkste partij van Europa. Daarnaast is ook Ninjas in Pyjamas, de winnaar van de Six Invitational van afgelopen jaar, aanwezig. Dan is de top twee vrij snel ingevuld van deze groep, lastig dus voor Soniqs en Invictus Gaming. Groep C is zo de meest voorspelbare groep van allemaal.

Groep des doods

Niet per se de grootste favorieten, maar wel redelijk sterke teams. De meeste mensen gaan ervan uit dat SpaceStation Gaming hier wel door de eliminatie heen komt, maar wie volgt dan nog? FURIA en Empire zullen de grootste kanshebbers zijn, maar moeten nog een aardig onderling duel spelen om naar de playoffs te gaan. Ook moeten ze oppassen voor de derde hond in de vorm van DAMWON Gaming.

De Six Sweden Major 2021 begint 8 november, met een finale op 14 november, een stevige prijzenpot van $500.000 en heel veel Six Invitational points.

Must See

More in Esports