Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow Six Siege – Benelux League Season 7 Finals

Na bijna drie jaar is het weer tijd voor de beste Rainbow Six teams van de Benelux om live met elkaar de strijd aan te gaan tijdens de finals. Vier teams blijven nog over en na een tumultueuze groepsfase en playoffs ligt de weg naar de titel nog voor iedereen open.

In de groepsfase wist JLINGZ Esports, vooraf gezien als de favoriet, de leiding maar net vast te houden. Het begon bijzonder sterk, maar na enkele spelerswissels begon het team te slabakken en werden er slechtere resultaten gehaald. Ondertussen lijkt het team weer stilaan het hoge niveau te halen, maar het moest toch tot de allerlaatste match strijden met Activit-E om die eerste plek na de groepsfase te grijpen. Op de laatste speeldag kruisten ze nog één keer de degens en ging de match naar overtime, waarbij JLINGZ Esports, dat trouwens in handen is van de Britse voetballer Jesse Lingaard, net aan het langste eind trok.

Activit-E grootste kanshebber?

Activit-E verloor dus in de laatste wedstrijd van de groepsfase van JLINGZ, maar toch kijken veel mensen naar dit team als de favoriet op de finals. Doorheen het seizoen was er namelijk een enorme groei te zien, met daarnaast goede support van coach Crapelle. Zelfs het vertrek van een topspeler als Kaktus heeft Activit-E niet gedeerd. BmB3R is namelijk statistisch de beste speler en zou in dat opzicht ook in de finale weer hoge ogen kunnen gooien.

De twee underdogs

Waar je twee favorieten hebt, moet je ook kijken naar de underdogs. Eén daarvan is een team vol oud gekenden in de vorm van The Jokers. Al lachend heeft het team zich weten te kwalificeren voor dit eindtoernooi, waarbij het voor een aantal onder hen de eerste LAN-ervaring zal zijn. Het team moet echter wel direct tegen JLINGZ aan de slag, wat de weg naar de finale een stuk hobbeliger maakt.

Dan is er ook nog KV Mechelen Esports, een team dat zeker alles in huis heeft om tot aan de top te komen. Het team plant ook nog een bootcamp voor de finals, om zo niets aan het toeval over te laten. De vorige keer dat KVM mocht spelen in de finales, was het immers een behoorlijke blamage. Met een nieuw team – en meer mensen achter het team – is er de hoop dat het ditmaal wel goed komt. Toch moet het team in het begin al spelen tegen Activit-E, mogelijk de moeilijkste tegenstander van allemaal. Kan het team met genoeg innovatieve strategieën komen om toch te winnen?

De finales van de Benelux League Season 7 zullen gespeeld worden op 6 augustus in De Duif in Amsterdam. Wie wordt de kampioen en mag voor de regio uitkomen in de Challenger League?

Must See

More in Esports