Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow 6 – Six Berlin Major 2022

Het is weer tijd voor alle grote teams in Rainbow Six Siege om het offline uit te vechten op LAN. Ditmaal vliegen de beste spelers ter wereld naar Berlijn, waar voor een half miljoen dollar en hele belangrijke Six Invitational punten gespeeld zal worden.

Eindelijk een opleving voor Europa?

De Europese teams hebben het de afgelopen toernooien niet geweldig gedaan, met BDS Esport als de grote uitzondering. Dat team is echter niet aanwezig in Berlijn en dus zijn alle ogen gericht op die andere Franse line-up: Wolves Esports. Het team wist met een kleine marge de eerste plaats in de European League te pakken, maar werd daar wel op de voet gevolgd door Rogue.

Rogue heeft aan het begin van dit jaar enorme veranderingen aan het team doorgevoerd, iets wat nu duidelijk zijn vruchten afwerpt. De vorige internationale finale wist het team net niet te halen, maar het team groeit nog steeds en dus is het nu zeker niet kansloos voor de prijzen. Wij zijn alvast benieuwd hoe ver Rogue het ditmaal kan schoppen.

Noord-Amerika als een blok

In de Amerikaanse competitie lag het niveau erg dicht bij elkaar. Zo dicht zelfs dat er drie teams waren die na de groepsfase met gelijke punten stonden. Via maar liefst vier verschillende tiebreakers kwam XSET uiteindelijk toch uit de bus als winnaar van het seizoen, maar de andere twee teams zijn ook aanwezig op de Six Berlin Major. Dat toont aan dat Amerika qua niveau erg hoog ligt, maar ook dat er nieuwe teams naar de top zijn doorgestoten. De regio wordt zo competitiever en zou graag sterker zijn dan de zuiderburen.

Brazilië mogelijk minder sterk?

De Zuid-Amerikaanse teams lijken dan ook hier en daar wat in de problemen te komen. Zowel MIBR als Team Liquid, vanouds erg sterke teams, presteerden op Gamers8 niet zoals ze dat zelf wilden en zijn ook niet aanwezig op deze Major. Het is dus aan FaZe Clan, w7m esports en FURIA om samen met Ninjas in Pyjamas de eer van de regio hoog te houden.

Kans voor Aziatische teams

Zuid-Korea kreeg van Ubisoft een tijdje terug een eigen league, met daarbij een aardige prijzenpot, waardoor er in de regio meer geïnvesteerd wordt in spelers en teams. Er zit dus ineens een stuk meer structuur in de organisaties en dat is zichtbaar met twee Koreaanse vertegenwoordigers voor de Aziatische regio. Bovendien houden de teams er soms een ietwat andere speelstijl op na. Gaan zij de teams uit de grote regio’s zo van de wijs kunnen brengen?

De Six Berlin Major 2022 start op 15 augustus met de uiteindelijke conclusie op 21 augustus. Wie pakt de trofee en die belangrijke Six Invitational punten?

Must See

More in Esports