Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier Fall Groups 2022

Met de BLAST Premier Fall Final 2022 die plaatsvindt in november, is het volgens de organisatie nodig tijd om de eerste finalisten te zoeken. Daarom gaat deze week de BLAST Premier Fall Groups 2022 weer los, met daarin een groot aandeel wereldtoppers die zich zo snel mogelijk richting het eindtoernooi willen schieten.

Interessant format

BLAST heeft er altijd al een handje van weg gehad om gekke formats te hebben, maar dit toernooi lijkt het nog wat creatiever te denken. Eerst worden de 12 teams verdeeld over drie groepen, waarin de teams via een double elimination tegen elkaar spelen. Elke groep is zo dus een eigen bracket. De winnaars van elke tak komen direct in de finale van de playoffs terecht en staan zo heel dicht bij een plek in de Fall Finals. Ook de andere teams krijgen via een flinke omweg nog een laatste kans om naar het eindtoernooi te gaan. De volledige bracket kan je hier vinden, want het is te ingewikkeld om goed uit te leggen. Red je dat niet? Dan wordt het nog een lange weg. Uiteindelijk zullen zes teams zich via dit toernooi kunnen plaatsen.

FaZe en Na’Vi ontlopen elkaar

Doordat FaZe en Na’Vi nog altijd de nummer één en twee van de wereld zijn, zullen deze teams elkaar niet in de groepsfase treffen, maar mogelijk elkaar ook helemaal niet zien in dit toernooi. Als ze beide als eerste uit de groep komen, zitten ze direct in een match voor de Fall Finals en is er totaal geen kans meer om een titanenstrijd te voeren. Jammer voor de fans, fijn voor de teams.

Groep A wel klaar voor spektakel

Waar in Groep B en C de favorieten al duidelijk zijn, is het bij Groep A nog een behoorlijke machtsstrijd. De nummer vier en vijf van de wereld, Astralis en Vitality, mogen hier strijden met Ninjas in Pyjamas en OG voor die eerste plek in de groep. Alle teams hebben dankzij de player break natuurlijk even de tijd gehad om te ontspannen en zich voor te bereiden op dit toernooi.

Astralis is als beste team van deze groep de player break ingegaan, met een derde/vierde plaats op IEM Cologne. Het team lijkt dan ook met een stabiele basis steeds verder te kunnen bouwen naar nieuwe successen. Dat stabiele is bij Vitality ver te zoeken met Misutaaa die recent uit het team getrapt is. Er zou natuurlijk een honeymoon periode kunnen komen met een nieuwe speler, maar de kans is klein dat dat meteen resultaten oplevert.

Alle kans dus voor NiP en OG om zelfs Vitality het leven zuur te maken en zelf te strijden voor een plek in de Fall Finals.

G2 ook nog een raadsel

Een ander team dat zowel goed als slecht uit de break kan komen, is G2 Esports. Het team heeft namelijk tijdens de player break aangekondigd afscheid te nemen van JACKZ, wat een derde wissel in één jaar tijd betekent. Het team is sowieso nog altijd niet op het niveau dat het zelf graag wil, maar wie weet gaat dit dan eindelijk de gouden wissel betekenen.

De BLAST Premier Fall Groups 2022 beginnen op 19 augustus, met de laatste decider matches op 28 augustus. Wie pakt er die felbegeerde tickets voor de Fall Finals?

Must See

More in Esports