Verbind je met ons

HomeEsports

De Arlington Major: wie grijpt de laatste DPC-punten?

Nu of nooit

Van 4 tot 14 augustus zal Arlington, Texas de plaats zijn waar de laatste DPC-punten van het seizoen vergeven zullen worden. De achttien beste Dota-teams in de wereld staan allemaal klaar om hun aandeel van deze punten op te eisen en zich hopelijk te kwalificeren voor het grootste toernooi binnen Dota 2: The International 11.

De gevaarlijke underdogs

Zowel vanuit Noord-Amerika als West-Europa zullen er teams afreizen die nog nauwelijks punten in hun bezit hebben, maar heel hongerig zijn naar meer. Deze underdogs hebben de rest van het jaar niet geweldig gepresteerd, maar lijken nu op stoom te zijn om een paar flinke upsets te veroorzaken.

Vanuit West-Europa is het Entity Gaming die we niet uit het oog mogen verliezen. Het team zit bomvol talent en een intense drive om te presteren, al zorgt hun gebrek aan ervaring en leiderschap er voor dat ze niet altijd het meest constante team zijn. Bovendien ontbreekt het ook aan het nodige uithoudingsvermogen om het tot het einde uit te zingen op een lang toernooi. Ondanks deze problemen is dat het team kan verrassen als het vroeg in het toernooi te maken krijgt met een grotere tegenstander.

Het grotere gevaar komt echter vanuit Noord-Amerika. Met de recente roster changes in de vorm van nieuwkomers Fata en LESLAO is Quincy Crew een ontzettend gevaarlijk team geworden. Keer op keer hebben ze laten zien de nummer 2 uit Stockholm, Team Solomid, te slim af te zijn. Ook de koningen van Noord-Amerika, Evil Geniuses, hebben laten zien veel moeite te hebben met deze nieuwe iteratie van Quincy Crew.

De grote jongens

Waar er underdogs zijn, zijn er natuurlijk ook favorieten. In Arlington zullen het vooral OG en PSG-LGD zijn waar de rest knikkende knieën van krijgt. OG heeft in Stockholm laten zien dat het over de gave beschikt om te blijven groeien in een toernooi. Als het team tijdens deze Major tot in de finale weet te geraken, dan zijn ze daar ongetwijfeld de favoriet. Met de terugkeer van de Chinese regio op deze Major zien we ook de comeback van PSG-LGD, het meesterwerk van regisseur Xiao8. In Riyad heeft dit team al laten zien dat ze nog even onverslaanbaar zijn als een jaar geleden. Ze doen het dan misschien rustig aan in de lokale DPC League, maar het team is nog steeds sterk genoeg om iedereen te kloppen. Als wij ons geld moesten inzetten op een uiteindelijke winnaar, dan is PSG-LGD alvast de safest bet.

Must See

More in Esports