Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – IEM Cologne 2022

Het is weer tijd voor een pelgrimstocht naar de kathedraal van Counter-Strike, tijd voor IEM Cologne 2022. Dit legendarische toernooi heeft door de jaren heen veel verschillende winnaars gehad en ook nu lijkt niets echt voorspelbaar. Met de grote toernooien die de afgelopen periode gespeeld waren, was er ook vaak een wisseling van de wacht zichtbaar.

Niemand wil dit toernooi missen

Alle topteams willen natuurlijk aanwezig zijn bij dit toernooi, al was het maar omwille van de naam. Met een prijzenpot van in totaal één miljoen dollar ligt er ook lekker wat vakantiegeld te wachten. Als er naar de top vijf van de wereld gekeken wordt, lijkt het vrij logisch dat FaZe een goede kans heeft om weer in de finale te staan, al moet daar dan ook alweer bij worden vermeld dat het team sinds de winst op de Major geen toernooi meer heeft weten te winnen.

Bij Natus Vincere zit de dip er echt hard in, na het verlies van hun IGL Boombl4. Het team wordt links en rechts langzaamaan ingehaald door ENCE en Cloud9, een pijnlijke realisatie dat het niet zo loopt als het zou moeten. ENCE is hiervan dan wel de meest stabiele factor, waarbij het team met een stand-in zelfs op IEM Dallas ver wist te komen, iets wat wel laat zien hoe sterk de core op zichzelf al is.

Vitality heeft een lange weg te gaan

Het laatste team van de top vijf, Vitality, moet zelfs nog vanuit het Play-In toernooi komen, waardoor het nog niet zeker is dat het voor de prijzen zal meedoen. Dit zorgt natuurlijk er ook voor dat de teams die ze later tegen zullen komen, nog beter kunnen zien wat voor vorm en strategieën Vitality mee zal brengen op dit toernooi. Het begin zal dus nog redelijk goed gaan, maar daarna kan het zijn dat ze zichzelf al hebben uitgespeeld.

BIG kanshebber?

Een ander team uit het Play-In toernooi is BIG. De Duitse organisatie doet al even niet te veel mee voor de prijzen, maar kon ineens bij de Roobet Cup toch toeslaan. Het team hangt nu zelfs nog buiten de top tien op de wereldranglijst, maar met hernieuwd vertrouwen, ligt de kans hoog dat het team tenminste tot het hoofdtoernooi komt.

NIP is al vaker gehighlight, waar zijn zij nu?

Het Zweedse team is inderdaad al vaak als kanshebber om snel te groeien genoemd, maar lijkt echter sinds eind april een enorme dip te beleven. De Major ging niet geweldig, IEM Dallas was een blamage en recent hebben ze een nietszeggend toernooi in Dubai weten te winnen tegen andere teams die niet geweldig spelen. Toch staat het team al direct in het hoofdtoernooi, met een achtste plaats op de ranking. Kan het dan toch zijn dat ze met die subtiele winst in Dubai de trend weten om te draaien?

Heroic als belangrijkste underdog

Een team dat we op dit moment zeker niet kunnen vergeten is Heroic, het team heeft zeer recent Jabbi toegevoegd en probeert daarmee de positieve trend door te zetten van de afgelopen maanden. Op de PGL Major in Antwerpen na wist het team keer op keer tot in ieder geval de top vier mee te draaien, met zelfs nog winst in de Pinnacle Cup Championship 2022.

Waar Jabbi niet per se de hoogst gerate speler ooit is, is het wel een jonge man van 18 jaar die enorm veel groei kan doormaken onder de begeleiding van coach Xizt en IGL cadiaN. Door als Deen in een ervaren team te komen, weet je dat de groei bijna exponentieel gaat zijn.

Misschien nog een Braziliaans tintje

Er spelen weer genoeg Latijns-Amerikaanse teams mee, met natuurlijk de Brazilianen die daar oververtegenwoordigd zijn. FURIA staat al tijden in de top tien van de wereldranglijst en zal het resultaat van IEM Dallas 2022 proberen te herhalen. De top vier zal dit keer moeilijker zijn, maar aangezien dit team ook vanuit het hoofdtoernooi start, is de eerste horde tenminste al genomen.

Ondanks die positieve punten, is het team wel geflopt tijdens ESL Challenge Valencia, waar het met drie andere Braziliaanse teams onderaan is geëindigd en door niet al te sterke teams zomaar voorbij werd gespeeld. Zware tijden dus voor de fans.

IEM Cologne 2022 begint op 5 en 6 juli met het Play-In toernooi, maar de echte actie begint pas op 7 juli met de uiteindelijke finale op de 17 juli. Wie pakt het meeste geld en de felbegeerde titel?

Must See

More in Esports