Verbind je met ons

HomeEsports

Het einde voor Cloud9 en een nieuw begin voor CLG?

Dat zijn de eerste grote reacties die je kan vormen na de eerste week van de LCS. Het Noord-Amerikaanse kampioenschap zorgde voor heel wat verrassingen bij de opening van de zomersplit. Drie teams gaan ongeslagen de tweede week in terwijl er nog twee teams op zoek zijn naar hun eerste winst.

Nieuw tijdperk voor CLG?

Na lang afwezig te zijn geweest in de top van de competitie, lijkt Counter Logic Gaming (CLG) alvast een goede start te nemen. Met drie keer winst staat het team gedeeld aan de leiding. CLG heeft het ook over een volledig andere boeg gegooid. Het team heeft dan wel een roemrijk verleden, maar heeft sinds 2016 geen trofee meer gezien. De meest recente goede prestatie van het team vond plaats in 2019 toen het derde werd tijdens de play-offs in de zomer. Met veel jong talent in combinatie met de meer ervaren Contractz ziet het team er sterker uit dan de voorbije jaren. Zonder weg te willen nemen van hun overwinningen, moeten we er wel bij vermelden dat ze niet de sterkste tegenstanders hadden in de eerste week, met Team SoloMid, Dignitas en Golden Guardians. Althans, dat blijkt uit de resultaten van die drie teams, die momenteel onderaan in de standings staan. Naast CLG bleven ook Evil Geniuses en Team Liquid voorlopig ongeslagen.

Waarom staat Cloud9 0-3?

Als je denkt aan teams die mogelijk met drie verliespartijen zouden beginnen, dan denk je niet meteen aan Cloud9. Echter is dat wel de realiteit, want het team verloor van Evil Geniuses, Golden Guardians en Team Liquid. Natuurlijk niet allemaal even gemakkelijke tegenstanders, maar desalniettemin toch een verrassing. Dat valt natuurlijk te wijten aan de afwezigheid van bepaalde spelers die normaliter moeten starten in deze line-up. Normaal zouden we Berserker en Zven in de botlane moeten zien, als botlaner en support respectievelijk, maar moesten tijdelijk k1ng en Destiny invallen wegens verloren paspoorten en COVID-gevallen. De moedige pogingen van de invallers mocht echter niet baten, maar met de terugkomst van de originele botlane zal Cloud9 wel wat winsten halen. Voor nu moeten ze de laatste plaats delen met Dignitas, dat ook nog steeds geen game heeft weten te winnen.

Evil Geniuses lijkt niet te vertragen

In de eerste week kregen we direct een rematch van de vorige finale, namelijk 100 Thieves tegenover Evil Geniuses. In de lente werd die best-of-five met 3-0 gewonnen door Evil Geniuses en ook in de eerste week lijkt EG nog de betere te zijn. De agressieve botlane van 100 Thieves kon de Evil Geniuses niet breken terwijl jojopyun misschien een iets mindere game had, was het Inspired die het team op z’n rug nam. De junglers waren zeer impactvol in deze wedstrijd, maar Inspired dicteerde de wet. Het is enigszins een verrassing dat EG zo sterk start aan het seizoen. Net zoals G2 Esports werd er misschien verwacht dat beide teams wat meer rust zouden nemen na een uitputtende MSI. Niets lijkt dus minder waar, althans voor nu. Laten we hopen dat ze deze prestaties kunnen doortrekken in de komende weken.

Must See

More in Esports