Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow 6 – European League Stage 2

Er is weer even tijd geweest voor de teams in de Rainbow 6 European League om op adem te komen, maar nu is het tijd voor de tweede stage van het jaar 2022. Met hernieuwde kracht en soms ook met een nieuwe organisatie gaan de teams weer met volle vaart vooruit, om mogelijk toch teleurgesteld te worden in hun eigen prestaties.

BDS niet meer zo oppermachtig

Waar in de voorgaande jaren de duidelijke favoriet BDS was, leek het team in Stage 1 toch niet meer zo oppermachtig te zijn. Het team van Heroic wist namelijk de nummer één positie in de league fase te halen en kon daarmee weer wat geld en belangrijke Six Invitational punten bijschrijven.

Gelukkig wist BDS het in de Six Charlotte Major 2022 wel weer beter te doen dan hun regiogenoten van Heroic, maar kwam plots ook een sterk G2 Esports op de proppen. Daar waar BDS vaak regionaal sterk was en internationaal moeite had, lijkt de inhaalslag nu ook door de lokale tegenstanders steeds vaker gemaakt te worden. Een top vier ranking ligt nog in het verschiet, maar komt het team wel verder dan dat?

Top vier was alles behalve zeker

Waar Heroic en BDS enige marge hadden om in de top van het league seizoen te blijven, was het voor Looking for Org, nu Team Wolves, en G2 Esports niet zo vanzelfsprekend dat ze de top zouden behouden. MNM Gaming en Rogue wisten namelijk vlakbij te blijven, maar kwamen op het einde toch net de belangrijke punten te kort.

Rogue heeft daarbij dan ook een spelerswissel doorgebracht met Spoit die het team komt versterken. Waar het team met een gloednieuw roster al goed presteerde in Stage 1, kan er dus nog groei verwacht worden in deze stage. Iets wat van MNM Gaming ook kan worden gezegd.

MNM had namelijk voor dit European League jaar nog helemaal geen ticket voor het hoogste niveau, maar kon zich toch al snel meten met de wereldtop. De eerste matches zijn dan altijd wat wankelen, maar het niveau zal nu iets meer gekend moeten zijn en een sterke seizoenstart is daarmee aannemelijker voor het voornamelijk Engelse roster.

Maar er zijn toch 10 teams die mee doen?

Dat klopt, echter bleek het voor Natus Vincere, Team Secret en PWNZ erg lastig om bij te benen. PWNZ had natuurlijk voor het seizoen begon de slechtste rosterchange in de historie van het spel gemaakt, waarbij vier spelers waarmee de tweede plaats van de Six Invitational werd gepakt plots werden vervangen. Dat gat is nog niet gedicht en ook voor Natus Vincere en Team Secret lijkt er nog een doemscenario boven hun hoofd te hangen. Hoe dichter de teams bij het einde van het seizoen kruipen, hoe groter de kans ook op degradatie naar een lager niveau en dat wil je hoe dan ook voorkomen.

De European League Stage 2 gaat weer verder vanaf 20 juni, waarbij er in totaal negen speeldagen zullen zijn. Wie kan zich voor de volgende Major kwalificeren en internationaal Europa weer sterk maken?

Must See

More in Esports