Verbind je met ons

HomeEsports

Vizicsacsi, Nisqy en nog (on)bekende gezichten in de LEC

Na een relatief rustige periode tussen het einde van de Spring Split en MSI, en de start van de Summer Split, zien we niet al te veel veranderingen op het LEC-toneel. Dat wil niet zeggen dat je niet hypet moet zijn voor de aankomende split, want met de terugkeer van enkele bekende gezichten verandert het klimaat van de teams onderling meer dan je zou verwachten.

G2 Esports na MSI

Een belangrijk item om mee te starten is het resultaat van G2 Esports op MSI en wat dat voor het team betekent. Na een uitputtende start van het toernooi tot aan de Rumble Stage was het een hevige teleurstelling om het team kansloos onderuit te zien gaan tegen Telecom1. G2 Esports overleefde zo maar liefst 18 best-of-one wedstrijden, om vervolgens uit het toernooi gespeeld te worden in één best-of-five. Dat zal niet enkel een mentale domper geweest zijn voor het team, het zorgt er ook voor dat de spelers maar een korte vakantie hebben gehad voor de aanvang van de Summer Split. Als we iets geleerd hebben van de MAD Lions is het wel dat burn-outs zeer realistisch zijn in deze fase van de competitie. Verwacht je dus aan een trage start van G2 Esports in de Summer Split.

Team Vitality en MAD Lions rosterswaps

De teleurstelling in de LEC play-offs was ook zeker te merken bij teams zoals MAD Lions, die het niet eens gehaald hebben, en Team Vitality, die er vrij vroeg uitlagen. Dat resulteert in het off-season in twee rosterswaps: eentje voor Team Vitality en eentje voor MAD Lions. Team Vitality haalt jungler Haru uit de NLC, nog eens een goed voorbeeld van hoe groot de invloed van de European Regional Leagues (ERLs) is op het talent in Europa. Selfmade zal helaas niet starten aan de Summer Split.

MAD Lions verkiest dan weer Nisqy boven Reeker en haalt zo weer een Belg naar de competitie. Dat Nisqy überhaupt geen team had in Spring Split was al een schande, dus heel wat fans zullen maar wat blij zijn met deze transfer.

Laatste poging voor Astralis en Team BDS

Beide teams lieten geen goede indruk achter in de Spring Split. Na alweer een desastreus seizoen eindigt Astralis onderaan in de standings, zonder enige kans gehad te hebben op een plaats in de play-offs. Sinds de naamsverandering van het team lijkt het enkel bergafwaarts te gaan. Het terughalen van Viszicsacsi lijkt dan een soort laatste poging om met een ervaren speler een race naar de play-offs in te zetten. Verder kiest het team ook voor een Koreaanse support die voorheen in de LCK Challengers League speelde.

Team BDS verandert ook zijn starting line-up door Adam naar het LFL-team te sturen en LIMIT tijdelijk op de bank te zetten. Agresivoo en Edote zijn hun vervangers en net zoals Haru zijn ook zij gepromoveerd vanuit het ERL-systeem. Dit zou wel eens nieuwe wind binnen het team kunnen laten waaien, maar of ze met deze line-up uit de bottom twee van vorige split kunnen kruipen, moet nog blijken.

Alle actie start op vrijdag 17 juni met een superweek waarin we ons mogen verwachten aan enkele topmatches.

Must See

More in Esports