Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier Spring Final 2022

Acht teams reizen af naar Lissabon in Portugal om daar de Spring Final te spelen van het BLAST Premier circuit. Daarbij natuurlijk de absolute wereldtop met FaZe, ENCE en Natus Vincere, die zullen spelen voor wat ze waard zijn, maar hoe groot is dan de kans dat zij hier met de winst naar huis gaan?

Major moeheid

FaZe had zoals verwacht de nodige moeite om weer op niveau te presteren na hun prachtige Major winst in Antwerpen. In Dallas kwam het team dan ook niet veel verder dan de vijfde plek, wat natuurlijk de nodige ruimte liet voor andere teams om te winnen. De kans is dat het team dit toernooi weer wat beter voor de dag zal komen, al is de nood en wil om te presteren op dit moment niet enorm hoog. Elk toernooi verbleekt immers bij de impact van die Major overwinning.

ENCE goed op weg

Het speelde al goed op de Major en ENCE was tijdens IEM Dallas ook goed bij schot. Een tweede plaats, vlak achter Cloud9, laat zien dat het team over een langere periode stabiel aan het spelen is. Bovendien speelde het in Dallas nog met de legendarische Poolse rifler Snax als substitute. Het team zal op BLAST weer op volle sterkte zijn en heeft dus alle kansen om deze Spring Final winnend af te sluiten.

Vergeet Vitality niet

Vitality is een team dat bij de Major wisselend succes had, met genoeg slordige fouten. Het was in ieder geval een leerzame periode en dus krijgt het team nu een nieuwe kans om door te stoten naar de echte top. Momenteel staat het team tiende op de wereldranking, maar daar moet verandering in komen om de financiële injecties in het team te kunnen waarborgen.

Een idee dat ook leeft bij G2 Esports, de nummer zes van de wereld, waar niet zo lang geleden ruim $600.000 neergeteld werd voor M0nesy, maar het echte succes blijft nog uit. Met op zich een haalbare groep A, waarin ook FaZe, Vitality en paiN zitten, zou G2 in ieder geval goed moeten zijn voor een plekje in de playoffs.

Natus Vincere zoekt nog revanche

Het ook al legendarische Natus Vincere heeft recent een enorme wissel gemaakt met het vertrek van hun IGL Boombl4, nu vervangen door Sdy. Het team heeft dan ook nog niet gespeeld sinds het verlies in de finale van de PGL Major in Antwerpen. Het hoopt zich hier te herpakken en door te stijgen naar de eerste positie op de wereldranking. Het team staat momenteel ‘slechts’ derde, nadat het werd voorbijgestoken door een sterk presterend ENCE. Het team blijft natuurlijk ongelooflijk sterk, dus een overwinning, zelfs met een compleet nieuwe speler, is zeker niet onmogelijk.

De BLAST Premier Spring Finals 2022 beginnen op 15 juni voor een prijzenpot van $425.000, waarvan het grootste gedeelte op 19 juni tijdens de grote finale wordt uitgedeeld!

Must See

More in Esports