Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing Rainbow Siege Siege – EU Challenger League 2021

Veel teams en spelers dromen van het spelen in de hoogste competitie. Voor Rainbow Six Siege is dat in Europa de European League. Om daar te komen moeten teams zich tegenwoordig eerst via een lokale competitie of de open kwalificaties binnenspelen bij de European Challenger League, waarvan dan de twee beste teams kans maken om in de European League terecht te komen.

Vanuit de Benelux is GAMMA Gaming wederom het team dat zal proberen om zich bij de top te voegen. Meermaals is de core van dit team al erg dichtbij geweest, maar keer op keer kwam het net op de valreep te kort. Eerst zal GAMMA zich net als de andere teams moeten meten in een groepsfase. Hierbij zijn de 16 teams verdeeld in vier groepen, waarvan de top twee mag doorspelen in de playoffs.

Aardig lastige groep

MnM Gaming was vorig seizoen één van de topteams, maar kwam niet door de kwalificaties naar de European League heen en dus volgt er een nieuwe poging dit seizoen. In groep A zal naast MnM ook nog Totem Esports, een team uit de open kwalificatie spelen. Dit is een Franse line-up, een team dus uit één van de sterkste regio’s die de wereld rijk is. Daarnaast spelen ook nog Riddle Esports uit de Nordic region en SKILLSTARS die zich via de Polish Masters hebben weten te kwalificeren in groep A.

Minder grote namen?

Bij groep B zijn er maar liefst twee teams uit de open kwalificatie: Helios en Ovation eSports. Helios is ook een Frans team, terwijl Ovation bestaat uit Duitse spelers. De echte favoriet kan echter misschien wel gevonden worden in Viperio, met ex-EUL speler Joe die met zijn team uit UKIN hier komt spelen. Als laatste zijn er nog de Spanjaarden van de voormalige Wizards line-up aanwezig.

All I C is French

Je dacht toch niet dat we met twee Franse teams klaar waren? Nee hoor, in groep C zijn er nog twee aanwezig. Deathrow vanuit de Nationals en Acend vanuit de open kwalificatie. Daarnaast is er ook nog het sterke Nubbles aanwezig, een team dat vorig jaar in de EUL speelde.

Ook deze groep moet natuurlijk vier teams hebben en dus wordt het afgerond door WYLDE, het team dat door de GSA League is gekomen en nu de Duitse eer mag verdedigen. De kansen lijken echter niet enorm groot met zo’n sterk veld aan tegenstanders.

GAMMA in de groep des doods?

GAMMA Gaming heeft het niet echt gemakkelijk met hun loting. Het team is sterk, maar moet ook tegen de enorme verrassing van de vorige Six Invitational, Mkers, spelen. De Italianen kwamen onverwacht ver, terwijl ze destijds niet eens in de CL of EUL speelden. Daarnaast is een ander open kwalificatie team GoSkilla, een vaste waarde op het internationale circuit, ook weer aanwezig. Het team heeft de nodige veranderingen doorgevoerd maar heeft ook wat ervaren spelers klaar staan om klappen uit te delen.

Als laatste is er dan nog een HellRaisers, het team dat de Russian Major League heeft gewonnen en daarmee een behoorlijke intimiderende factor heeft. De grote organisatie is klaar om ook in deze esportstitel een team tot de top te knallen, maar daarvoor is er dus nog wel een behoorlijke weg te gaan.

Hoe dan verder?

Na de groepsfase komen de top twee teams uit elke groep in een dubbele eliminatie bracket terecht. De beste twee teams uit die bracket mogen dan gaan spelen voor een plek in de EUL. De winnaar van het directe duel is geplaatst, de verliezer mag spelen tegen het slechtste team van het voorgaande EUL seizoen.

De favorieten van elke groep kunnen gezien worden als MnM Gaming, Helios, Nubbles en dan toch wel Mkers. Uit groep D is het lastig om te bepalen wie de sterkste zal zijn, omdat elk team zijn eigen kracht heeft.

Als tweede uit elke groep is het meer ons gevoel dat spreekt, een upset ligt namelijk erg nabij. Het lijkt erop dat Totem Esports, Viperio 86, Deathrow en GAMMA de meeste kans maken om als tweede seed door de groepsfase heen te komen en meteen een lastige match krijgen in de playoffs. Hoe dat dan allemaal verder verloopt is nog maar de vraag. Het lijkt in ieder geval het meest competitieve seizoen van de Challenger League ooit te worden, met meer teams dan ooit.

De strijd barst los op 15 oktober met als eerste dus de groepsfase, met uiteindelijk daarna een maandlang spanning en sensatie met de playoffs. Wie er in EUL komt? Dat zal later in het jaar pas beslist worden.

Voor je esports bets moet je bij betFIRST zijn!

Must See

More in Esports