Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier Fall Showdown 2021

BLAST maakt zich klaar voor weer een serie aan vette toernooien, maar heeft wel natuurlijk een intermezzo doordat de PGL Major eind oktober zal starten. De Fall Showdown bevat sowieso al wat meer teams die niet helemaal tot de top van de wereld behoren, waardoor er een extra kans is voor teams om zich te laten zien. Vergeet namelijk niet: teams die mee doen aan de Major, zullen hun strategieën hier nog niet willen laten zien.

BLAST treuzelt niet graag en dat is natuurlijk ook te zien aan de manier waarop dit toernooi gespeeld gaat worden. Het begint en gaat door als een bracket, geen groepsfase dus, waarbij de top twee van dit toernooi een plek krijgt in de BLAST Premier Fall Final 2021. Iedereen krijgt wel geld, maar de top twee hoeven niet eens voor seeding te spelen en krijgen elk een vriendelijke $30.000, naast dus dat ticket voor het BLAST hoofdtoernooi van dit seizoen.

Niet veel top 10

Er zijn niet enorm veel top 10-teams die meedoen in dit toernooi. G2, Heroic, Virtus Pro en OG zijn de enige vier die hier ten strijde zullen trekken. Op zich is dat natuurlijk ook niet gek. Voor dit toernooi waren de BLAST Fall Groups 2021 ook al gespeeld en een beetje team werd geacht zich daarlangs al voor het hoofdtoernooi te kwalificeren. Dat hebben deze top 10-teams dus verzaakt en vandaar dat we ze hier weer terug zien.

Verder zijn er ook nog een paar andere sterke teams terug te vinden, die qua world ranking niet altijd even hoog staan. Liquid en Complexity, toch wel stevige organisaties, zijn als nummer 12 en 18 van de wereld ook weer aanwezig. Het wil bij beide teams niet echt meer vlotten in recente tijden, maar juist omdat er hier nu natuurlijk minder topteams zijn, is de kans groter dat ze ver zullen komen. Gebruik maken van de afwezigheid van anderen is hier de kans die je niet kan laten liggen.

Interessante kwalificaties

Buiten dus die topteams om zijn er ook heel veel teams die via veel verschillende kwalificatiesystemen en toernooien zijn binnengekomen. Van over de hele wereld zijn er mogelijkheden geweest om mee te doen, waarbij BLAST dus inzet op een globaal spelersveld. Hierdoor krijg je echter ook wel eens teams die niet helemaal in de top 100 van de wereld thuishoren, zoals Lynn Vision en POGGERS, waarbij in de laatste ook Nederlandse prodigy D0cC meespeelt.

Stiekem hoop je als Beneluxkijker dat ze ver gaan komen, maar het wordt lastig in een toernooi waar veel teams niet meedoen met de Major en dus helemaal niks te verliezen hebben. Ook blijft het interessant om MIBR te zien. Het team is altijd een standaard invite als BLAST Partner Team, maar daardoor komen ze met een hele lage seeding wel weer in het toernooi terecht. De kans dat zij gaan winnen is heel klein. Het is haast alsof ze voor spek en bonen mee spelen.

Wie wint er dan?

Voor G2 is het geld winnen in het hoofdtoernooi van BLAST erg belangrijk, maar is de Major misschien nog van grotere waarde. Het team gaat daardoor dus misschien iets minder hard van start en hoopt vooral door fouten van de tegenstanders door te kunnen gaan. OG is daarentegen net hun kans op de Major verloren, dus die gaan hier proberen de schade voor zichzelf te beperken. Vol gas linkerbaan, met maar weinig moeilijke obstakels is de hoop voor het internationale roster.

Aangezien Liquid ook niet bij de Major in het lijstje van deelnemers staat, is de kans aanwezig dat daar ook veel hoop groeit om hier goed te kunnen presteren. Het is wel weer nodig voor het team dat onder contract staat bij één van de grootste organisaties van de wereld, maar daar recent eigenlijk niet meer naar presteert.

Anders zal Complexity mogelijk nog een gooi doen naar de finale. Met Coldzera is er een enorme sterke krachtbron bij gekomen, wat mogelijk veel groei voor het team kan bewerkstelligen. De vraag is echter of dat nu al tot uiting gaat komen, of dat dat pas later echt zichtbaar gaat zijn.

De BLAST Premier Fall Showdown 2021 staat te beginnen op 12 oktober en zal doorlopen tot 17 oktober. Natuurlijk kan je wedden op deze esports matches op betFIRST! 

Must See

More in Esports