Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing play-offs Worlds 2021

De implosie van Fnatic, de dominantie van DWG KIA en de terugkeer van Faker op het grote toneel. Gepaard met Noord-Amerika en Europa die beiden maar één team naar de play-offs sturen vat je zo Worlds 2021 tot nu toe in een notendop samen. Het Westen moet al haar hoop vestigen op respectievelijk Cloud9 en MAD Lions, maar voor het Oosten ziet het er een stuk rooskleuriger uit. De bekendmaking van de play-off matchen maakt de kans op een Europese eindwinst alvast niet groter.

In theorie betekent de loting dat het mogelijk is dat we een volledig Westerse finale krijgen met de LEC tegenover de LCS. Realistischer is dat we een LCK vs LPL finale krijgen met twee topteams uit de Chinese en Koreaanse regio’s.

22 oktober – T1 vs HLE

Twee Koreaanse powerhouses mogen het in de eerste kwartfinale tegen elkaar opnemen. Voor T1 begon de groepsfase sterk en het team wist heel vroeg een paar winsten te boeken. Toch verloor het tegen het sterke EDG en werd de nummer twee plek voor heel wat analisten gereserveerd door T1. Niets bleek minder waar te zijn en dankzij sterspeler en ongetwijfeld de grootste speler in League of Legends allertijden, Faker, wist het team de groep nog te toppen en de eerste seed te pakken. Zo ontweek het alvast DKG KIA in de kwartfinale.

HLE, of voluit Hanwha Life Esports, knokte zich helemaal vanuit de play-ins naar de play-offs. Het team heeft dus heel wat extra ervaring opgedaan. Op papier zou T1 moeten winnen, maar met de regionale rivaliteit hebben beide teams ook heel wat kennis van elkaars strategieën, wat altijd vreemde wedstrijden kan opleveren.

23 oktober – RNG vs EDG

De strijd tussen de twee overgebleven Chinese teams op het toernooi. De teams kwamen elkaar niet tegen in de zomer play-offs van de LPL en zullen voor het eerst dit najaar een best-of-five tegen elkaar mogen uitvechten. Met FPX dat uit het toernooi ligt, leggen alle Chinese fans dus hun hoop in het mandje van deze teams. De winnaar van deze match wordt ook bestempeld als het team dat het tot in de finale kan schoppen om het op te nemen tegen waarschijnlijk een Koreaans team. De inzet is dus hoog en alle ogen zijn gericht op Xiaohu aan RNG’s kant en Scout en Viper aan de overzijde bij EDG.

24 oktober – DWG KIA vs MAD

Een echte David tegen Goliath match-up waarin MAD Lions de rol van de underdog vervult tegenover topfavoriet DWG KIA. DWG KIA heeft tot nu toe een vlekkeloos parcours afgelegd, zonder ook maar één game te verliezen.

Voor MAD Lions valt net het tegenovergestelde te zeggen. Het team schreef geschiedenis in groep D door samen met de andere teams drie keer winst en drie keer verlies te boeken. Dat resulteerde in een “four-way tie” waarin alle teams het in tiebreakers tegen elkaar moesten opnemen om te zien welk team zou doorstoten naar de kwartfinales. Gelukkig voor Europa wist MAD Lions zich nog door deze moeilijke taak te loodsen. DWG KIA prees zich gelukkig toen het MAD Lions trok als tegenstander. Als er echter iets is dat we geleerd hebben van Europese teams op Worlds, is wel dat je ze niet mag onderschatten.

25 oktober – GEN vs C9

Cloud9 wist dankzij sterk teamspel een miraculeuze Worlds-run neer te zetten en door te gaan naar de kwartfinales. Perkz, de midlaner van Cloud9, had daar een groot aandeel in met zijn ervaring en leiderskwaliteiten. Op papier zou het een best gelijkopgaande match kunnen zijn, maar dat is afhankelijk van welk Cloud9 we op de dag te zien krijgen. Het verschil tussen de prestaties van het team tijdens de eerste en tweede week op Worlds was aanzienlijk, maar het team heeft heel wat momentum te pakken en lijkt nog niet klaar te zijn.

GenG wordt een beetje gezien als het kleine LCK-broertje dat heeft moeten knokken om te geraken waar het nu staat. Winst levert een kans op om zich te bewijzen tegenover een Chinees team en om alle twijfelaars het zwijgen op te leggen. Want dat is iets waar Clid, Bdd en Ruler naar hunkeren.

Must See

More in Esports