Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: LEC Play-offs

G2 Esports wint het reguliere seizoen van de League of Legends European Championship of kortweg LEC, maar gaat het niet gemakkelijk krijgen in de play-offs. Daar komen ze teams tegen die de laatste weken hebben laten zien dat ze een stevig potje League of Legends kunnen spelen. Zeker de runner-up Rogue, waarbij we vooral naar hun topside van Odoamne en Inspired kijken als een van de sterkste topsides in de league. Bij Fnatic zijn de verwachtingen dan weer verbazingwekkend laag.

Lage verwachtingen voor Fnatic

Nu we de zes teams kennen die gaan strijden voor de eer om de LEC te vertegenwoordigen op de Mid-Seasonal Invitation, zijn er toch nog heel wat vraagtekens hoe alle teams juist gaan presteren. In volgorde kwalificeerden G2 Esports, Rogue, MAD Lions, Schalke 04, Fnatic en SK Gaming zich voor de play-offs. Vooral Fnatic komt op onbekend terrein, want als vijfde seed moet het direct aan de slag in de losers bracket van de play-offs. Dat betekent dat het geen enkele ruimte krijgen om een serie te verliezen, want verlies betekent meteen het einde.

Fnatic zal het daar mogen opnemen tegen SK Gaming en dat zou potentieel al een gevaar voor hen kunnen zijn. Hoewel het in het reguliere seizoen twee keer wist te winnen van SK Gaming, kampen de spelers van Fnatic nu met wat gezondheidsproblemen en werd het seizoen afgesloten met driemaal verlies in de superweek. Fnatic-fans houden alvast hun hart vast.

G2 Esports de favoriet

Niemand minder dan G2 Esports blijft wel de favoriet om de play-offs te winnen en Europa internationaal te vertegenwoordigen. Na enkele mindere games ziet het er toch naar uit dat het team klaar is om de draad weer op te pakken in de play-offs. Historisch gezien doet G2 het altijd heel goed in de play-offs en nu met Rekkles beschikt het over nog een extra wapen. Met alle ervaring in dit roster, is G2 het te kloppen team deze play-offs.

Underdogs

Ook Rogue en MAD Lions hebben het opnieuw tot de play-offs geschopt. Na sterke prestaties in 2020 en op Worlds, staan zij ook nu weer klaar om in Europa hun stempel te drukken. Toch blijven beide teams meer vanuit een underdog-rol spelen en dan vooral MAD Lions. Rogue heeft menig LEC-team het moeilijk gemaakt in het reguliere seizoen, maar wist nog niet te winnen van G2 Esports. MAD Lions daarentegen wist van G2 Esports te winnen, maar leed dan weer verrassend verlies tegen andere teams. Verwacht dus zeker wat verrassingen wanneer deze teams hun opwachting maken in de play-offs.

Verder blijft het nog even afwachten op welke patch er gespeeld zal worden. Tot nu toe zagen we al hoe junglers een sterke impact hadden, maar een verkeerde invulling van de meta kan fataal zijn in de play-offs. Zeker als een misstap fataal kan zijn, zoals bijvoorbeeld geldt voor Fnatic en SK Gaming. De play-offs in de LEC gaan op 26 maart van start.

Must See

More in Esports