Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: Dota 2 Singapore Major

Op 27 maart gaat de Dota 2 Singapore Major van start. Het eerste internationale toernooi sinds de teams door Covid-19 geforceerd werden enkel nog online te spelen. Nadat de teams ondertussen al een jaar lang geïsoleerd in hun eigen regio’s spelen, is het moeilijk te voorspellen hoe ze het gaan doen tegen de internationale uitdagers.

Toch zijn er wel absoluut een paar teams die ver boven de rest uit lijken te steken. Team Secret wint in de Europese regio ondertussen al meer dan een jaar lang bijna alle toernooien. Ook in de kwalificaties naar de major stond het weer bovenaan de ranglijst. Combineer dit met het feit dat Europa al jaren te boek staat als de sterkste regio in de game en er is een zeer goede kans dat Team Secret de grote winnaar van de Singapore Major zal zijn.

China

Naast de Europese regio zijn natuurlijk ook de teams uit China niet te onderschatten. Waar je zou verwachten dat het de klassieke powerhouse teams als LGD.PSG en Elephant zijn waar je je zorgen om moet maken, lijken er twee nieuwe uitdagers te zijn opgestaan. Invictus Gaming en Aster Gaming hebben in de kwalificaties laten zien dat zij ontzettend sterke teams zijn die ons respect verdienen. Beide hebben ze een nieuwe kijk op de game ontwikkeld die ze geen windeieren legt. Integendeel, als nummer één en twee op de Chinese ranglijst ziet het er naar uit dat ze een goede kans maken op de winst in Singapore.

Natuurlijk zijn er niet alleen de klassieke favorieten waar we naar moeten kijken, want zoals wel vaker telt ook dit toernooi enkele teams die verrassend uit de hoek kunnen komen. Underdogs die het verrassend ver schoppen zijn immers geen zeldzaamheid in de wereld van Dota 2. Quincy Crew en Vici Gaming zouden bijvoorbeeld wel eens tot de verrassingen kunnen horen.

Quincy Crew heeft laten zien dat het zijn mannetje kan staan tegen de Noord-Amerikaanse grootmacht in de vorm van Evil Geniuses. Hoewel het later in de tiebreaker toch genoegen moest nemen met de tweede plek van Noord-Amerika, denken we niet dat het daar in Singapore genoegen mee gaat nemen. Het heeft laten zien dat het ontzettend sterke en creatieve strategieën heeft ontwikkeld en dat het die op het scherpst van de snee kan uitvoeren.

Nog geen topper

Vici Gaming daarentegen lijkt een team te zijn dat net nog dat kleine zetje nodig heeft om de top te bereiken. In China presteerde het ontzettend goed, maar miste het dat beetje pit om langs Aster en IG te komen. Als dit team de juiste Singaporese specerijen kan vinden, kan het de andere teams het pittig moeilijk maken.

Uiteindelijk heeft elk team in Singapore de kans om de top te bereiken, anders stonden ze er natuurlijk niet. Elke wedstrijd zal een nagelbijtende strijd worden tussen teams die enkel de winst voor ogen heb. Mis dan ook niks van deze bloedstollende strijd die op 27 maart van start gaat.

Must See

More in Esports