Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: Belgian League & Dutch League

We naderen het einde van het lenteseizoen in het Belgische en Nederlandse League of Legends. Dat wil zeggen dat de Belgian en Dutch League weldra aan hun finales toe zijn. We nemen alvast een kijkje hoe dat in zijn werk gaat en welke teams het tegen elkaar zullen opnemen om respectievelijk België en Nederland te vertegenwoordigen op EU Masters, een mooie opportuniteit om je naam de wereld in te krijgen en dus een kans die alle spelers met beide handen zullen grijpen.

We zien veel bekende gezichten, maar voor sommigen is het de eerste keer dat ze in een finale staan.

Belgian League

Het script van de Belgian League dit jaar lijkt een herhaling van het lenteseizoen van 2020, maar in plaats van Sector One dat ongeslagen bleef is het nu KVM Esports dat alle wedstrijden wist te winnen. Na een vlekkeloos parcours in het reguliere seizoen, wist KVM Esports zich al snel te plaatsen voor de finale. Enkel ION SQUAD kwam af en toe in de buurt van het niveau dat KVM Esports haalde, maar dat verloor dan weer hun havlve finale tegen Sector One.

Het wordt dus Sector One dat moet aantonen dat het als regerende kampioen sterk genoeg is om KVM Esports neer te halen.

Met de speelstijlen van KVM Esports en Sector One zal er veel buiten de lanes gevochten worden. Zowel Aesthetic van Sector One als Urban van KVM Esports hebben al sterke matches in deze play-offs laten zien. Zij zullen hun teams moeten aanvoeren op het vlak van tempo en objectives in de beginfases van de game. Aan de andere kant is het nog maar de vraag of Sector One de tools in handen heeft om ook de speelstijl van KVM Esports af te straffen. Slyv3r van KVM Esports gaat sowieso op een weak-side botlane terechtkomen, maar kunnen Mytheos en Forsaken dat afstraffen? KVM Esports blijft de grote favoriet, maar alles kan gebeuren. De finale gaat van start op maandag 22 maart om 19u00.

Dutch League

Voor het eerst krijgen we in de Dutch League nieuwe teams in de finale. PSV Esports staat er deze keer opnieuw, maar het komt niet LowLandLions tegen, maar mag het opnemen tegen Team Echo Zulu. Dat kwalificeerde zich zowaar als de vierde seed voor de play-offs en is dus zonder twijfel de underdog. Tijdens de play-offs heeft het al getoond geen probleem te hebben met die rol.

Zo maakte het met 3-0 korte metten van mCon esports Rotterdam en werd ook eerste seed Dynasty met 3-1 over de knie gelegd in de halve finale. Ondanks de sterke prestaties in de play-offs, blijft het nog maar de vraag of het dat niveau ook kan herhalen tegen PSV Esports, een team dat toch weet wat het is in een finale te staan.

De openingen en zwakheden van beide teams werden reeds aan het licht gebracht in de play-offs en het reguliere seizoen. Daar waar Team Echo Zulu wat meer vuurkracht heeft in de toplane, lijkt de botside van PSV Esports meer zijn draai gevonden te hebben in de agressievere aanpak. Kan Team Echo Zulu Albetrayber en Anthrax van PSV Esports neutraliseren in de beginfase van het spel of gaan ze weer aan de haal met het tempo en de leiding in het spel. De finale van de Dutch League wordt op 23 maart om 19u00 gespeeld.

Must See

More in Esports