Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: LCS Mid-Season Showdown

De Noord-Amerikaanse League of Legends Champions Series (LCS) is op haar einde gelopen en we kennen de zes teams die het tegen elkaar gaan opnemen in de Mid-Season Showdown, een nieuw concept dat de Spring Playoffs vervangt.

Belangrijk is wel dat de winnaar nog steeds de LCS gaat vertegenwoordigen op de Mid-Seasonal Invitational (MSI), een zeer prestigieus toernooi waarmee je je regio op de kaart kan zetten, maar waar je ook heel wat waardevolle ervaring kan opdoen.

Zes teams, één titel

Met zes teams die zich gekwalificeerd hebben, is er uiteindelijk maar eentje die met de titel aan de haal kan gaan. Respectievelijk zagen we Cloud9, TSM, Team Liquid, 100 Thieves, Dignitas en Evil Geniuses zich kwalificeren dankzij hun prestaties in het reguliere seizoen. Met als duidelijke favoriet Cloud9, want zij wisten de nummer één seed te bemachtigen door hun zeer succesvolle Spring Split.

Het werd uiteindelijk wel heel spannend, want tussen het eerste en het zesde team zit er maar een verschil van drie wins. Geen enkel team ziet er onverslaanbaar uit en dat maakt de Mid-Season Showdown des te interessanter. Alle teams lieten heel wat wisselvallige prestaties zien en laten daarmee toch nog wel wat te wensen over.

Vooral de topteams van de competitie, daaronder verstaan we Cloud9, TSM en Team Liquid, lieten regelmatig steken vallen. Dat is goed als je een 100 Thieves, Dignitas of Evil Geniuses fan bent, maar over het algemeen mag er meer verwacht worden van deze teams. Zeker als ze later ook willen presteren op MSI en later ook Worlds.

Schema

Tijdens de Mid-Season Showdown krijgen we een dubbele eliminatiebracket waarin vier teams bovenaan starten en de twee teams met de laagste seeding onderaan plaats nemen. Elke match wordt naar een best-of-5 gespeeld, wat de beste keuze is om de beste teams naar boven te laten drijven. Het team dat het best aanpassingen kan doorvoeren van game tot game, zou over het algemeen beter moeten presteren in zo’n format en dus als winnaar uit de bus moeten komen. De bovenkant van het bracket, oftewel het zogenoemde Winners’ Bracket, geeft je een extra kans in het tournament. Als je hier verlies lijdt, heb je nog steeds een kans in de onderkant van het bracket, het zogenoemde Losers’ Bracket. Cloud9, TSM, Team Liquid en 100 Thieves, de teams uit de top 4, hebben dus betere kansen dan Dignitas en Evil Geniuses, die onderaan moeten starten.

De matches starten op zaterdag 20 maart om 21u00 met de wedstrijd tussen TSM en Team Liquid. Deze match gaat ons direct al een goed beeld geven over hoeveel deze teams bijgeleerd hebben in de korte periode tussen het reguliere seizoen en de Mid-Season Showdown. Goede kennis van de patch en meta zijn een must, want die leveren je al direct een voordeel op. Als je pas tijdens de series ontdekt wat goed is, kan het zomaar te laat zijn.

Must See

More in Esports