Verbind je met ons

HomeEsports

Voorbeschouwing: CS:GO – DreamHack Open March 2021 North America 

Met de vele Noord-Amerikaanse CS spelers die een overstap maken naar Valorant, wordt het steeds lastiger om in de regio veel ervaren spelers te vinden, maar het geeft jong talent wel de kans om te laten zien wat ze in huis hebben tijdens de DreamHack Open March 2021.

Heel veel grote namen zijn op het moment bezig met een reeks toernooien in Europa, waardoor er mogelijk kansen liggen voor de wat minder bekende teams. Echter moeten zij bij dit toernooi goed oppassen voor Liquid, dat tijdelijk de sprong over de oceaan heeft gemaakt en graag een zakcentje wil meenemen na het toernooi. Het team is dan ook verreweg de grootste favoriet, al moet men zich wel afvragen in hoeverre de spelers hier belangrijke tactieken willen laten zien en daarmee mogelijk betere teams kennis geven voor later.

Zuid-Amerika snoept mee

De winnaar van de DreamHack Open January 2021 is natuurlijk ook weer van de partij. De Braziliaanse spelers van paiN willen ook hier een gooi doen naar de titel, dan wel een podiumplek nu ze weten dat Liquid meespeelt. Het interessante is dat het team zich voor de vorige editie gewoon via een reeks kwalificatietoernooien moest plaatsen. Ditmaal is het team wel direct uitgenodigd, samen met de meeste andere deelnemers van de editie in januari.

Het lastigste voor dit team is echter wel dat er bij Liquid nu een Braziliaan meespeelt in de vorm van FalleN. Hij houdt altijd een oogje op wat er gebeurt in de lokale scene en zal daardoor wel enig idee hebben over de agressie die paiN meebrengt. Agressie en snelle plays zijn namelijk de meest kenmerkende eigenschappen van Zuid-Amerikaanse teams.

Extra Salt

Na Liquid is Extra Salt het best gerankte team, op het nippertje in de top 30 van de wereld. Het team heeft recent nog een ESEA Cash cup weten te winnen, waar de betere Noord-Amerikaanse teams proberen nog wat extra geld te pakken en te laten zien wat ze in huis hebben. Mogelijk heeft het daar wel al een paar tactieken getoond en die informatie kunnen andere teams natuurlijk tegen Extra Salt gebruiken. Ook speelde het team niet al te best in de vorige editie van de DreamHack Open, met een derde plek op slechts vier deelnemers. Triumph en Rebirth waren ook aanwezig, waarbij Triumph net wat slechter speelde en Rebirth duidelijk sterker was dan Extra Salt.

Als de teams dus logisch gaan spelen, iets wat in de Noord-Amerikaanse scene soms nogal lastig blijkt, zou de top drie bestaan uit een Liquid, paiN en dan mogelijk Rebirth. Echter moet er wel rekening gehouden worden met de kans dat underdogs altijd kunnen verrassen en zelfs de statistieken het nog wel eens fout kunnen hebben.

Vanaf 10 maart is het dus kijken geblazen naar de DreamHack Open March 2021 North America, waar snelle plays en upsets waarschijnlijk veelvuldig langs zullen komen.

Must See

More in Esports