Verbind je met ons

HomeInternationaal

Houdt Oekraïne Frankrijk opnieuw in bedwang op weg naar het WK in Qatar?

Voor geen enkel ander land was de ontgoocheling op het EK zo groot als voor Frankrijk. Met een selectie om u tegen te zeggen – en dan spreken we nog niet over de spelers die moesten thuisblijven – waren ze uiteraard torenhoog favoriet.

Maar die rol konden ze helemaal niet inlossen: ze wonnen enkel tegen Duitsland en gingen uiteindelijk roemloos onderuit in de 1/8e finales tegen het kleine Zwitserland.

Op naar de volgende halte dan maar: de Wereldbeker in Qatar. Op speeldag vijf nemen ze het op tegen het stugge Oekraïne. Wij zetten hieronder alvast de beste tips op een rijtje om te wedden.

Verdediging is te pakken

Het verdedigend onfeilbare Frankrijk van op het WK 2018 in Rusland is niet meer. De Fransen waren toen organisatorisch ijzersterk, maar daar schiet ondertussen niet bijster veel van over. Op het Europees Kampioenschap konden ze enkel de nul houden tegen Duitsland. Gelukkig scoren ze zelf – hoe kan dat ook anders, met zo’n aanvallende weelde – nagenoeg altijd.

Maar ook bij hun tegenstander is dat het geval. Oekraïne slaagde erin om in tien van de laatste twaalf wedstrijden een doelpunt te maken. Met Yaremchuk hebben ze bovendien een gevaarlijk heerschap in de spits lopen. Ze hielden wel al zes wedstrijden de nul niet meer.

Beide teams scoren (notering van 2.20)

 

Weinig doelpunten

Ondanks de overdreven aanvallende slagkracht van Les Bleus, slagen ze er zelden in om veel doelpunten te maken. In de eerste vier poulewedstrijden scoorden ze nog maar vijf keer, tegen veel kleinere landen als Bosnië en Kazakhstan. Ook thuis tegen Oekraïne kwamen de mannen van Didier Deschamps niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bij Oekraïne van hetzelfde laken een broek: vijf gescoorde doelpunten, waaronder tegen Finland en Kazakhstan. Drie keer op een rij was de einduitslag 1-1. Een heus spektakelstuk lijkt deze vijfde poulewedstrijd dus allerminst te gaan worden.

Totaal aantal goals: onder 2.5 (notering van 1.80)

Must See

More in Internationaal