Verbind je met ons

HomeInternationaal

Kunnen Cristiano Ronaldo en co al voor de rust de klus klaren tegen een stug Ghana?

Portugal-Tsjechië

Voor poule H zal het Wereldkampioenschap 2022 pas echt van start gaan op donderdag.

Portugal neemt het dan om 17u00 op tegen een bijzonder stug Ghana.

Pakken de Portugezen onder leiding van Cristiano Ronaldo zoals in 2014 een overwinning tegen Ghana?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Anderlecht – KRC Genk vind je hieronder.

Niet één, maar twee smaakmakers

Sinds vorig jaar lijkt de opvolging van Cristiano Ronaldo bij het nationale elftal helemaal verzekerd.

Met de ontbolstering van Rafael Leão bij AC Milan heeft Portugal hun nieuwe linkse vleugelaanvaller eindelijk gevonden.

De razendsnelle dribbelkont speelde al elf wedstrijden voor de Seleção das Quinas, maar kwam daarin nog niet tot scoren.

Bij AC Milan daarentegen loopt het dit seizoen weer uitstekend. Met zes goals en vijf assists in veertien matchen staat hij met vertrouwen aan de aftrap van zijn eerste WK.

Onder leiding van ene Cristiano Ronaldo, die bij de nationale ploeg steeds dat tikkeltje meer kan, lijkt het voor ons de ideale gelegenheid voor het eerste doelpunt van Rafael Leão.

Tegen een stug Ghana dat af en toe te betrappen valt op een foutje zullen zowel Cristiano Ronaldo als Rafael Leão voldoende kansen krijgen om een doelpunt te maken.

De vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal is tevens ook de enige Portugees die ooit al een doelpunt wist te maken tegen Ghana.

Cristiano Ronaldo of Rafael Leão scoort (notering van 1.66)

Tonen waarom ze er zijn

Het Portugal van coach Fernando Santos is op papier misschien niet meteen de grootste kanshebber op een wereldtitel, maar in hun eigen hoofden zijn ze dat zeker wel.

In de eerste wedstrijd tegen Ghana wil de Europese kampioen van 2016 dan ook meteen een statement maken en tonen waarom ze in Qatar zijn.

We verwachten dat Portugal nog voor de rust de hoop voor Ghana kan opbergen.

In de zes interlands die de Portugezen dit jaar winnend wisten af te sluiten, hadden ze voor de rust al de voorsprong te pakken.

Aan de andere kant heb je de Ghanezen die dan weer vaak voor de rust al op achterstand komen.

Eerder dit jaar verloor Ghana al vijf wedstrijden en bij vier matchen was het kalf al aan de rust verdronken.

De enige onderlinge partij werd gespeeld op het WK in Brazilië. Daar stond Portugal al 1-0 voor aan de rust en ook op het einde mochten de Portugezen zegevieren: 2-1.

Wij voorzien voor donderdag dan ook een kopie van de wedstrijd in 2014.

Portugal staat voor aan rust en wint de wedstrijd (notering van 2.15)