Verbind je met ons

HomeEsports

Hebben de kleine regio’s de grote regio’s bijgebeend op de Amazon European Masters?

JD|XL, Illuminar Gaming en BISONS ECLUB zijn in de play-ins fase van de European Masters reeds geëlimineerd. Dat kwam voor sommige mensen als een shock, want het zijn drie teams die van een grotere regio komen. Vooral bij BISONS ECLUB en JD|XL waren de verwachtingen eigenlijk bijzonder hoog. De grote overwinhoenaars in de groepsfase waren de LPLOL (Portugal) en ESLOL (België). Maar, wat hebben we eigenlijk geleerd uit de play-ins met onze ogen gericht op de main stage?

LFL blijft de grote favoriet

Er kan veel veranderen in een split, maar één ding blijft zeker: de LFL (Frankrijk) blijft de sterkste regio op de Amazon European Masters. De regio ging 11-1 in de play-ins en heeft de laatste drie keer het toernooi gewonnen. Na GameWard en Vitality.Bee in actie te hebben gezien, zou je al bijna denken dat alle andere teams kansloos zullen zijn. Dan moeten we je er even op attenderen dat dit slechts de nummer vier en drie respectievelijk zijn van de Franse regio. LDLC, het team dat de LFL won en Team BDS Academy, de andere finalist, wachten nog op hun eerste game in het toernooi.

Groepstrekking

Buiten de LFL zijn de verwachtingen van de teams van de andere grote regio’s ook nog hoog. Denk aan de LVP, Prime League, NLC en Ultraliga… Met de LFL als favoriet in het achterhoofd kijk je plots met een andere blik naar de groepen. Dat maakt namelijk van groep B een “group of death”. Deze groep heeft nagenoeg enkel teams van de grote ERL’s wat het moeilijk zal maken voor alle teams aanwezig. LDLC OL zal ongetwijfeld de favoriet zijn, maar als titanen clashen kan je nooit voorspellen wat er gaat gebeuren. Groep D is dan weer de groep waar alles mogelijk is met geen duidelijke favoriet.

Klein vs groot

Vanuit de play-ins, en uit vorige edities, is de rivaliteit ontstaan tussen grote ERL’s en de kleinere competities. Elke winst van een kleine ERL tegen een grote ERL kan als een “upset” gezien worden. Dat maakt deze editie van de Amazon European Masters misschien wel de meest interessante die we in tijden gehad hebben. Het niveauverschil tussen de kleine en grote regio’s lijkt al ietwat dichtgereden te zijn. Met nog een team van de PGNats, EBL in het main event wordt het uitkijken hoe goed zij kunnen opwegen tegen de grootmachten. Beide teams zijn zeer duidelijk de underdog.

Voorspelling van de top vier

Als we ons eraan moeten wagen om een top vier te voorspellen, dan zal je niet verrast zijn om daar alvast twee LFL-teams te zien. Zowel Team BDS Academy als LDLC OL vinden we hier terug, gevolgd door Team Heretics en Giants. Dat zijn de vier favorieten om de halve finales te halen. De underdogs die ons gaan verrassen zijn X7 Esports en AGO ROGUE. Beide nummer twee seeds van hun regio’s, maar wel met heel wat talent gevestigd op hun line-ups.

Het main event van de European Masters gaat van start op 29 augustus. De groepsfase loopt tot 8 september, waarna vanaf 15 september tot en met 25 september in de playoffs wordt gestreden voor de uiteindelijke titel.

Must See

More in Esports