Verbind je met ons

HomeBF Nieuws

Voorbeschouwing League of Legends – European Regional Leagues

De European Masters dienen als opstapje voor de LEC. De spelers die zichzelf bewijzen op dit prestigieuze tournament komen vaak terecht bij LEC-teams. Hieronder bespreken we kort enkele van de sterkste European Regional Leagues wiens teams het altijd goed doen op de European Masters.

DACH Prime League Pro Division start op 19 januari

Nog niet alle line-ups zijn bekend, maar onze ogen vallen direct op GameLegion en Schalke Evolution. GamerLegion heeft niet alleen een Nederlandse jungler, maar ze hebben veteraan Hjarnan gepaard met Visdom in de botlane. Samen met Phones in de toplane en Nite in de midlane hebben we ze al heel sterke performances zien neerzetten op internationaal niveau. Schalke Evolution heeft dan weer beroep gedaan op de oude Europese garde. nRated wordt hun nieuwe Head Coach en dat is een grote aanwinst. Het is nog afwachten wat mousesports gaat doen voor er echt een duidelijke favoriet is. Verder zien we heel wat Nederlandse spelers terug. Zo zie je bij SK Gaming Prime Alois in de toplane en Raqo als Head Coach. Ook UOL Sexy Edition speelt met Kadir in de jungle.

 

FRANCE La Ligue Française start op 19 januari

De LFL moest heel wat spelers afstaan aan de LEC en andere regio’s na een succesvol jaar in EU Masters. Van de line-ups die reeds bekend zijn, zien we Misfits Premier en Vitality.Bee enkele sterke spelers opstellen. Misfits kan werken met de superervaren botlane bestaande uit Woolite en Jactroll terwijl Vitality de shotcalling van Memento heeft. Toch zien we ook een sterk Karmine Corp met xMatty, voorheen van Fnatic Rising, en Belgische support Targamas in de botlane. Met nog twee grote organisaties die hun line-up moeten aankondigen, wachten we dus vooral nog op announcements van GamersOrigin en LDLC OL.

SPAIN SuperLiga Orange startdatum onbekend

Het Britse duo Maxlore en KaSing kondigden verrassend aan dat ze samen voor Movistar Riders gaan spelen volgende split. Dat maakt van dit team een directe favoriet voor de titel. De grootste tegenstand verwachten we van Vodafone Giants die regionaal altijd veel succes gekend hebben en het altijd goed doen op EU Masters. Met franchise speler Th3Antonio in de toplane, herkennen we vooral nog Ronaldo in de midlane en ex-LEC bottomlaner Atilla. Echter moet MAD Lions Madrid hun roster nog announcen, maar voorlopig zien Movistar Riders en Vodafone Giants er het sterkste uit.

POLAND Ultraliga startdatum onbekend

De Poolse regio heeft ons niet enkel heel wat memes opgeleverd tijdens EU Masters, maar ook heel wat underdog stories. Toch blijkt nu dat heel wat grote namen weg zijn uit de regio om in andere regio’s en/of de LEC te spelen en zien ze er dit jaar iets minder sterk uit. Maar onderschatten mogen we ze zeker niet. K1CK Neosurf heeft heel wat spelers kunnen houden, onder andere meme-koning Puki Style. Met nog heel wat spelers die aangekondigd moeten worden, onthouden we voor nu dus vooral K1CK als sterk en potentieel sterkste team uit de regio.

NORTHERN Northern League of Legends Championship start op 19 januari

Deze ERL ziet vooral competitie van de twee LEC-academy teams die hier zitten. Toch zien we elk jaar wel een team hen het vuur aan de schenen leggen. BT Excel ziet er op dit moment het sterkste uit. Zij hebben de oude toplaner “Orome” van het LEC team MAD Lions te pakken gekregen. De spelers op dit roster zijn heel jong en hebben heel wat potentieel. Ook zien we twee Nederlandse gezichten terug in Markoon en Advienne. Fnatic Rising heeft dan weer FEBIVEN weten te strikken. Zijn terugkeer naar de organisatie is een grote aanwinst voor het academy team. We dachten niet dat MagiFelix ooit vervangen zou kunnen worden, maar FEBIVEN is een van de best mogelijke opties. Onder zijn leiding zal dit team vooral proberen om ook op EU Masters een diepe run te maken, iets wat de NLC nog niet gelukt is.

Nog heel wat organisaties moeten hun line-ups bekend maken en daardoor kan het hele landschap nog veranderen. Volg vooral met ons mee hoe alle European Regional Leagues van start gaan en hoe ze evolueren om zo een goede kijk op EU Masters 2021 te krijgen!

Must See

More in BF Nieuws