Verbind je met ons

HomeBF Nieuws

Voorbeschouwing CS:GO – BLAST Premier: Global Final 2020

Wie wordt de eerste grote winnaar bij de Blast Premier Global Finals 2020

Een slordige $1.000.000 ligt er als algehele prijzenpot op tafel bij de Blast Premier Global Finals 2020, waarvan een $600.000 naar de winnaar gaat. Al is het in het begin van 2021, dit is DE grote finale van Blast Premier voor afgelopen jaar. Wie begint het jaar goed en gaat er een grote verandering komen in de world rankings?

Ondanks de pandemie lijkt het erop dat we toch een enorm divers en internationaal toernooi gaan zien met de Blast Premier Global Finals 2020. Met teams uit Europa, Rusland, Brazilië en natuurlijk ook Noord-Amerika is het tijd om te zien wie nou echt het beste CS:GO-team van het moment is en een droomstart zal beleven in 2021.

De Deense glorie

Aan het eind van vorig jaar zagen we nog net Astralis op de nummer één positie van de wereld komen volgens HLTV, het toonaangevende CS:GO-platform. Het altijd sterke Deense team liet maar weer eens zien dat zij met hun vaste vijf spelers het beste team zijn en dat al voor het derde jaar op rij. Gaan ze bij de Blast Premier Global Finals 2020 ook zo sterk kunnen spelen? Misschien wel, want historisch gezien zijn de Denen namelijk erg goed na de algemeen ingeluide player-breaks rondom de feestdagen. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook een positieve trend die ze door kunnen zetten, waarbij ze in de laatste maand van 2020 twee keer wonnen en één keer tweede werden. De enige keer dat ze niet wisten te winnen, gingen ze ten onder aan de Fransen van Vitality.

Comeback voor de Fransen

Vitality wil zeer graag terug op die nummer één positie komen, maar in het laatste toernooi van het jaar lieten ze die kans liggen. Ondanks dat de kers op de taart dus ontbrak, kunnen ze terugkijken op een heel goed jaar. Vier goede tweede plaatsen, evenveel eerste plaatsen en een enorme lading aan prijzengeld laten zien dat ze een te duchten tegenstander zullen zijn in dit toernooi. Met name omdat hun topspeler in de vorm van Mathieu ‘ZywOo’ Herbaut recent nog heeft bijgetekend tot in ieder geval 2024. Elk evenement waar zij spelen lijken ze sterker en weten ze nog efficiënter hun zestallige team in te zetten.

Amerikaanse pelgrims

Op zoek naar nieuwe succesverhalen en natuurlijk de best mogelijke tegenstanders zijn er bij dit toernooi ook een paar teams uit Amerika aangekomen. Team Liquid zal proberen hun tweede plaats bij de IEM Global Challenge door te zetten naar een mogelijke winst, al wordt dat mogelijk nu wel lastiger aangezien Vitality niet zo slordig meer zal zijn als bij het vorige evenement. Daarnaast is er bij Liquid ook een grote swap geweest waarbij Russel ‘Twistzz’ van Dulken uit het team is gegaan voor mogelijk Gabriel ‘FalleN’ Toledo.

Evil Geniuses zal mogelijk maar een bijrol spelen in dit toernooi. In Noord-Amerika hebben ze vorig jaar wel eens wat weten te winnen, maar later in het jaar zijn ze wat ingezakt en hebben ze grote eindtoernooien ook niet mogen meemaken. Het wedstrijdritme zal dus enorm ontbreken bij een team dat eigenlijk weinig recente ervaring heeft met de speelstijl van Europese teams.

Ook Furia heeft de overstap gewaagd dit jaar. In Amerika wisten ze regelmatig toernooien naar hun hand te zetten, maar in Europa konden ze nog niet op tegen de slagkracht van de topteams. Ze zullen de tijd tussen de toernooien natuurlijk goed hebben gebruikt om te oefenen, maar het niveauverschil dat ze moeten overbruggen kan misschien niet zo snel gedicht worden.

S1mpleweg een grote kanshebber

De nummer drie van de wereld mag zeker niet vergeten worden, met Natus Vincere is er altijd een kans dat de Russen met hun Oekraïense topspeler s1mple ineens weer alles en iedereen in de pan hakken. Aan het einde van 2020 waren zij niet sterk, maar dankzij een tweede plaats bij IEM Beijing-Haidian en een matige uitslag bij de IEM Global Challenge konden ze toch hun positie in de ranglijst handhaven. De inconsistentie in het team is groot, waarbij meerdere spelers het soms laten afweten. Ook wordt er geëxperimenteerd met spelers uit hun jongerenteam om mogelijk sterker voor de dag te komen. Of dat ook bij dit toernooi gepoogd zal worden is nog te bezien, eveneens of Na’Vi hier goed zal spelen.

De restjes

Over de laatste twee teams, G2 Esports en Complexity, kunnen we kort zijn. Ze hebben recent te weinig goeds getoond om echt als kanshebbers gezien te worden in dit toernooi. Wie weet is hier wel een keerpunt voor beide teams en komen de underdogs goed uit de verf, maar net als bij Na’Vi is dat nog zeer onzeker.

Het lijkt hier dus waarschijnlijk tussen Astralis en Vitality te gaan, met natuurlijk een goed buitenkansje voor Team Liquid. Maar vergeet niet, kans op een verrassing is er altijd!

Must See

More in BF Nieuws