Verbind je met ons

HomeConference League

Voor KRC Genk staat er een moeilijke verplaatsing naar Adana Demirspor op het menu

RWDM Genk betfirst betting tips

Onze Belgische clubs doen het momenteel uitstekend in Europa! Donderdagavond komen er maar liefst vier ploegen in actie. Ze konden alvast allemaal een uitstekende uitgangspositie veroveren in de heenwedstrijd.

Union SG trekt met een 2-0 overwinning richting FC Lugano. Zij strijden om een plaats in de poulefase van de Europa League. AA Gent, KRC Genk en Club Brugge zullen hetzelfde proberen in de Conference League.

De Buffalo’s hebben net als Union in eigen huis een uitstekend resultaat behaald (2-0). De terugwedstrijd tegen APOEL Nicosia zou dan ook niet al te veel problemen mogen opleveren.

Racing Genk won in eigen huis van Adana Demirspor met 2-1, net als Club Brugge dat ook met 1-2 ging winnen in Osasuna. Zij beginnen beiden dus met één goal voorsprong aan hun beslissende wedstrijd.

In deze blog blikken we alvast vooruit naar Adana Demirspor – KRC Genk.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden vind je hieronder.

Voorsprong verdedigen

Bij Racing Genk beleefden ze dit seizoen al de ene Europese ontgoocheling na de andere. De Limburgers droomden enkele weken geleden nog van de Champions League, maar dat was buiten Servette FC gerekend.

Nadien werden ze ook nog eens door Olympiakos uit de Europa League geknikkerd. Enkel de Conference League behoort nu nog toch tot de opties, maar dan moeten ze donderdag in Turkije wel de terugwedstrijd nog winnen.

De heenwedstrijd tegen Adana Demirspor, die is alvast wél goed verlopen. Voor het eerst dit seizoen konden de Limburgers een keertje de volle buit pakken in de Europa.

Dat zal alvast deugd gedaan hebben, al moeten we ook wel een aantal kanttekeningen bij de overwinning plaatsen.

Genk mist nog steeds een echte killer vooraan en ook op het middenveld draait nog niet alles zoals het hoort.

Dat zien we ook terug in de Jupiler Pro League. Na een zuinige 0-1 overwinning tegen Cercle Brugge geraakten ze op de vorige speeldag alweer niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Charleroi.

Gelukkig voor Racing Genk is Adana Demirspor geen echte topploeg en laten de Turken veel te veel ruimte open. Vooral in de Cegeka Arena werd duidelijk dat Demirspor echt wel te kort komt om echt gevaarlijk te zijn.

In Turkije zullen de rollen echter omgekeerd zijn. Genk komt namelijk terecht in een stadion met meer dan 30.000 luidruchtige Turkse fans in een omgeving van bij de 35 graden.

Genk zal daar moeten proberen om niet te veel te willen en vooral haar voorsprong te verdedigen.

Wij verwachten daarom niet dat Genk op verplaatsing naar Adana Demirspor zal winnen, al moeten ze met een verdedigende aanpak wél een gelijkspel veilig kunnen stellen.

Gelijkspel (notering van 3.30)

 

Morsen met kansen

Racing Genk heeft het dit seizoen erg moeilijk om te scoren. In hun 6 meest recente wedstrijden wisten ze amper 4 keer raak te treffen.

Ook tegen Adana Demirspor miste het erg veel kansen, al konden ze wel 2 keer scoren tegen de Turken. Het was maar nog maar de tweede keer dit seizoen dat ze daarin slaagden.

Bovendien zullen de Limburgers vooral zoveel mogelijk de bus proberen te parkeren, om zo hun 2-1 voorsprong te verdedigeren.

Adana Demirspor wist dit seizoen wel al vlot de weg naar het doel van de tegenstander te vinden, maar Racing Genk bleek toch wel een paar maten sterker.

De Turken vonden maar héél moeilijk een gaatje in de Genkse defensie.

Wij verwachten donderdagavond dan ook geen doelpunten spektakel in Turkije.

Minder dan 2.5 goals in totaal (notering van 2.30)

Must See

More in Conference League