Verbind je met ons

HomeEuropa League

Maakt Union SG het ook af tegen Lugano FC in deze laatste Europa League kwalificatiewedstrijd?

Union SG algemeen

Onze Belgische clubs doen het momenteel uitstekend in Europa! Donderdagavond komen er maar liefst vier ploegen in actie. Ze konden alvast allemaal een uitstekende uitgangspositie veroveren in de heenwedstrijd.

Union SG trekt met een 2-0 overwinning richting FC Lugano. Zij strijden om een plaats in de poulefase van de Europa League. AA Gent, KRC Genk en Club Brugge zullen hetzelfde proberen in de Conference League.

De Buffalo’s hebben net als Union in eigen huis een uitstekend resultaat behaald (2-0). De terugwedstrijd tegen APOEL Nicosia zou dan ook niet al te veel problemen mogen opleveren.

Racing Genk won in eigen huis van Adana Demirspor met 2-1, net als Club Brugge dat ook met 1-2 ging winnen in Osasuna. Zij beginnen beiden dus met één goal voorsprong aan hun beslissende wedstrijd.

In deze blog blikken we alvast vooruit naar FC Lugano – Union SG.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden vind je hieronder.

Sterk Union

Union SG had weinig tot geen problemen met Lugano in de heenwedstrijd. De Brusselaars kwamen dan ook al heel vroeg op voorsprong via Dennis Eckert.

Union bleef oppermachtig en Lugano plooide helemaal terug naar de eigen helft om vooral vanop de counter iets te gaan proberen.

Dat plannetje draaide uiteindelijk op niks uit, want 20 minuten voor het einde doorbrak Casper Terho de Zwitserse muur.

Het feit dat Lugano zelfs bij een achterstand naar achter kroop, voorspelt alvast niet veel goed voor deze terugwedstrijd, waarin ze dus minstens twee doelpunten moeten goedmaken om verlengingen of penalty’s af te dwingen.

De voortekenen zijn overigens ook niet veelbelovend voor Lugano in de aanloop naar de beslissende wedstrijd van donderdag. Vorig jaar gingen ze ook met 2-0 onderuit tegen Hapoel Be’er Sheva in de eerste kwalificatiewedstrijd van de Europa Conference League. In de plaats van een spectaculaire comeback in de terugwedstrijd, draaide het uit op zware een 5-1 nederlaag.

Dat terwijl Union SG vorig jaar vriend en vijand verraste door de kwartfinales van de Europa League te bereiken.

Bovendien kan de verliezer ook nog rekenen op het vangnet van de Conference League en we vermoeden ergens dat Lugano FC er ook wel vrede mee zal nemen om daarin uit te komen.

Wij denken dat Union ook in Zwitserland zal winnen en zo het ticket naar de Europa League poulefase met overmacht pakt.

Union SG wint (notering van 2.50)

 

Scoort Dennis Eckert opnieuw?

Dennis Eckert speelde vorig seizoen amper 197 minuten onder coach Karel Geraerts. Ook dit seizoen was het de bedoeling om de Duitser vooral als doublure te gebruiken.

Na het vertrek van heel wat spelers vlak voor het seizoen had Alexander Blessin echter niet veel andere mogelijkheden dan te starten met Eckert.

En wat blijkt… Union had gewoonweg al die tijd een steengoede aanvaller op de bank laten zitten.

De gedreven Eckert zit momenteel al aan 5 goals in 5 wedstrijden.

Ook in de Europa Leaguewedstrijd tegen FC Lugano bleek hij van goudwaarde met het openingsdoelpunt na amper 8 minuten.

Eckert zit in momenteel in de vorm van zijn leven en zou ook in de terugwedstrijd wel eens opnieuw op het scorebord kunnen verschijnen.

D. Eckert scoort in de reguliere speeltijd (Boosted odd van 3.20)

Must See

More in Europa League