Verbind je met ons

HomePremier League

Pakt Arsenal voor de vijfde keer in zes seizoenen de scalp van Manchester United in het Emirates?

Arsenal spelers seizoen 2023-2024

Het wordt opnieuw een bijzonder interessante speeldag in de Premier League, met enkele leuke affiches. De meest opvallende is zonder enige twijfel deze tussen Arsenal en Manchester United. Zondag, om 17u30 in het Emirates Stadium.

Welke topclub kan een tweede keer puntenverlies vermijden?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Arsenal-Manchester United vind je hieronder.

Matige Mancunians

Veel Engelse fans hadden verwacht dat Manchester United dit seizoen sterk voor de dag zou komen. Een logische voorspelling, na hun derde plek van vorig seizoen.

Na drie speeldagen kwamen diezelfde fans echter bedrogen uit, want The Red Devils zijn eigenlijk merkwaardig zwak begonnen.

Op speeldag één wonnen ze onverdiend van Wolverhampton, waarna een verliespartij volgde op het veld van Tottenham. En ook vorig weekend kwamen ze 0-2 achter tegen Nottingham Forest…

Manchester United won tegen die laatste nog wel, maar de 6 op 9 verdoezelt toch het matige spel. Vooral defensief lijkt het serieus te lekken.

Dan ga je liever niet naar het Emirates Stadium, want Arsenal heeft veel toppers lopen in de voorlinie. Bovendien is Gabriel Jesus opnieuw fit.

De laatste jaren wil het voor Man Utd echt niet vlotten op Arsenal: ze verloren er vier van de recentste vijf ontmoetingen. Hun laatste zege in de Premier League dateert van 2017.

Als Arsenal op het niveau van vorig seizoen acteert, zien we The Gunners gewoon winnen.

Arsenal wint (notering van 1.86)

 

Alweer veel goals?

Het moge duidelijk zijn: na drie speeldagen lijkt de kracht van beide elftallen in de voorste linie te liggen. Beide hielden ze amper één keer de nul.

Zondag krijgen we alweer een verzameling van aanvallend talent op het terrein: Saka, Rashford, Martinelli, Fernandes… Om maar te zeggen: een goal is nooit veraf.

Als we de recentste confrontaties tussen beide ploegen onder de loep nemen, moeten we constateren dat er de laatste jaren veel goals vallen.

In de laatste vier matchen tussen Arsenal en Manchester United zagen we achttien doelpunten vallen. Een gemiddelde van 4,5 goals per match.

In alle vier die wedstrijden kregen de supporters telkens minstens vier doelpunten geserveerd. Het zou een leuke middag kunnen worden in Londen, op zondag. Allen voor de buis!

Er vallen minstens vier goals (notering van 2.40)

 

Must See

More in Premier League