Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Verstevigt Anderlecht haar leidersplaats met een overwinning tegen KRC Genk?

Anderlecht spelers algemeen seizoen 2023 2024

Op speeldag 6 in de Jupiler Pro League staan héél wat mooie affiches op het menu. Alle clubs die een ticket voor Europa veroverden komen zondag in actie.

Met AA Gent – Club Brugge krijgen we op zondagmiddag een nieuwe ‘Slag om Vlaanderen’.

Union SG en Antwerp FC nemen het op in een duel tussen de twee hoogst geplaatste ploegen in Europa. Union treed namelijk aan in de Europa League, terwijl Antwerp meedraait in de Champions League.

Tot slot is er ook nog Racing Genk – Anderlecht. Paars-Wit is de enige Belgische topclub die geen Europees voetbal speelt, al staan ze momenteel wel op een eerste plaats in de Jupiler Pro League.

Wij richten onze voorspellingen in deze blog op KRC Genk – Anderlecht.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden vind je hieronder.

Anderlecht in vorm

Racing Genk heeft eerder deze week dan wel een ticket naar de groepsfase van de Conference League kunnen veroveren, echt goed loopt het nog steeds niet bij de Limburgers.

Na 10 officiële wedstrijden dit seizoen heeft Genk nog steeds maar 3 overwinningen behaald. 3 keer verloren ze en 4 keer speelden ze gelijk.

KRC Genk is bovendien echt diep moeten gaan tegen Adana Demirspor. Na 120 minuten moest het duel beslist worden met penalty’s.

Het feit dat de wedstrijd zo lang duurde heeft Genk ook aan zichzelf te danken. De Limburgers misten scherpte. Zo lieten bijvoorbeeld Tolu en Luca Oyen kansen liggen om het duel vroeger te beslissen.

Genk komt nu dus een pak vermoeider aan de aftrap tegen RSC Anderlecht, dat momenteel aan 4 zeges op een rij zit.

Paars-Wit is momenteel leider in de competitie én het hoefde de voorbije weken geen extra Europese wedstrijden af te werken.

Wij vermoeden daarom dat Anderlecht ook tegen Racing Genk de drie punten zal pakken.

Anderlecht wint (notering van 3.80)

 

Weinig doelpunten

Racing Genk kon dit seizoen nog geen enkele keer scoren in de Cegeka Arena tijdens een wedstrijd in de Jupiler Pro League.

Tegen RWDM op de openingsspeeldag zag het er nochtans goed uit. Genk ging meteen met 0-4 winnen, maar daarna lukte scoren plots niet meer.

In hun drie laatste Jupiler Pro League wedstrijden scoorden ze amper 1 keer. Genk kon wel ook 2 keer de nul houden.

Ook Anderlecht heeft dit seizoen nog maar één keer kunnen scoren buitenshuis. Een 0-1 overwinning tegen STVV.

Het ziet er dus naar uit dat we ons zondag aan niet al te veel doelpunten moeten verwachten in het duel tussen Genk en Anderlecht.

Minder dan 2.5 goals in totaal (notering van 2.35)

Must See

More in Jupiler Pro League