Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Zal Club Brugge de aartsmoeilijke veldslag tegen AA Gent winnen?

Club Brugge spelers algemeen seizoen 2023 2024

Op speeldag 6 in de Jupiler Pro League staan héél wat mooie affiches op het menu. Alle clubs die een ticket voor Europa veroverden komen zondag in actie.

Met AA Gent – Club Brugge krijgen we op zondagmiddag een nieuwe ‘Slag om Vlaanderen’.

Union SG en Antwerp FC nemen het op in een duel tussen de twee hoogst geplaatste ploegen in Europa. Union treed namelijk aan in de Europa League, terwijl Antwerp meedraait in de Champions League.

Tot slot is er ook nog Racing Genk – Anderlecht. Paars-Wit is de enige Belgische topclub die geen Europees voetbal speelt, al staan ze momenteel wel op een eerste plaats in de Jupiler Pro League.

Wij richten onze voorspellingen in deze blog op AA Gent – Club Brugge.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden vind je hieronder.

Twee sterke teams

Zowel AA Gent als Club Brugge zijn momenteel uitstekend bezig. Beide ploegen staan dan ook niet voor niks op een gedeelde tweede plaats in het klassement met elk 10 punten.

Ook in Europa hebben ze een gelijkaardig parcours afgelegd door een plekje in de poulefase van de Conference League te veroveren.

Met twee ploegen die absoluut in topvorm verkeren, verwachten we ons dan ook aan een erg interessant duel.

Vooraf een winnaar aanduiden is dan ook niet gemakkelijk, al lijkt Club Brugge toch misschien net dat tikkeltje meer kans te hebben.

Club heeft namelijk al 7 wedstrijden op rij niet meer verloren, terwijl AA Gent 4 wedstrijden geleden nog de boot inging tegen Pogon Szczecin.

AA Gent pakte vooral ook in hun eerste wedstrijden van het seizoen uit met zeer hoge scores, terwijl Club Brugge dat veel recenter doet.

Denk maar aan de 1-5 tegen KA Akureyri, de 0-5 tegen KAS Eupen en de 7-1 tegen RWDM.

De Buffalo’s moesten op de laatste kwalificatiewedstrijd zien af te rekenen met APOEL Nicosia. Een toch net iets haalbaardere kaart dan de tegenstander van Blauw-Zwart.

Zij moesten het namelijk opnemen tegen CA Osasuna ui de Spaanse La Liga.

Dat AA Gent en Club Brugge beiden zeer goed bezig zijn, daar twijfelen we niet aan, maar het parcours dat Club in haar laatste paar wedstrijden heeft afgelegd is toch net iets indrukwekkender.

Wij verwachten daarom dat Blauw-Zwart zondagmiddag de topper tegen AA Gent zal winnen.

Club Brugge wint (notering van 2.80)

 

Skov Olsen

Het hing lange tijd in de lucht dat Andreas Skov Olsen het Jan Breydelstadion zou verlaten. Deze zomer besliste hij echter dat hij nog één keer echt wil knallen bij Club Brugge.

De 23-jarige Deen zette een transfer definitief uit zijn hoofd en scoort sindsdien aan de lopende band.

2 goals tegen KAS Eupen, 2 goals tegen RWDM en 2 heel belangrijke goals in de heen- en terugwedstrijd tegen CA Osasuna in de Conference League.

Het vizier van Skov Olsen staat duidelijk goed en het zou ons dan ook niet verbazen mocht hij ook weer belangrijk zijn in het duel met AA Gent.

Skov Olsen scoort (Boosted odd van 3.60)

Must See

More in Jupiler Pro League